Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Ανοίγουν ξανά τα εργασιακά - Στα 450 ευρώ μεικτά θέλει τον κατώτατο μισθό η τρόικα

Ανοίγουν ξανά τα εργασιακά - Στα 450 ευρώ μεικτά θέλει τον κατώτατο μισθό η τρόικα
Δραματική μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, στα 450 ευρώ, ζητά η τρόικα προκειμένου να εγκριθεί το νέο πακέτο στήριξης και το δάνειο προς την Ελλάδα.
Λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι επίσημες συζητήσεις της κυβέρνησης τους επικεφαλής της τρόικα, υπάρχει έντονη φημολογία ότι έχει ανοίξει και πάλι το ζήτημα των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα και περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού.
Η μείωση αυτή, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη διατήρηση πέντε επιδομάτων από τα περίπου 74, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε απώλειες ακόμη και κατά 40% των αποδοχών των εργαζομένων.
Ανάλογη μείωση θα υποστεί και το βασικό επίδομα ανεργίας, το οποίο υπολογίζεται με βάση το 55% του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, από 461,50 ευρώ, μειώνεται στα 359,97 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης