Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Νέο γερμανικό μήνυμα προς την Ελλάδα – «Δεν γίνεται να θέλει κανείς το ευρώ χωρίς μεταρρυθμίσεις»

Νέο γερμανικό μήνυμα προς την Ελλάδα – «Δεν γίνεται να θέλει κανείς το ευρώ χωρίς μεταρρυθμίσεις»
Νέα προειδοποίηση προς την Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Ράινερ Μπρούντερλε, ο οποίος, αναφερόμενος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, προειδοποίησε ότι «όποιος θέλει να παραιτηθεί από τα συμφωνηθέντα προγράμματα λιτότητας, πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις συνέπειες».
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στις εφημερίδες «Die Welt» και «Berliner Morgenpost», ο κ. Μπρούντερλε τονίζει ότι «δεν γίνεται να θέλει κάνεις το ευρώ χωρίς τις μεταρρυθμίσεις, υπάρχουν κανόνες και για την εφαρμογή τους είναι αρμόδια η τρόικα».
«Το χέρι της Γερμανίας παραμένει απλωμένο και εναπόκειται στους Έλληνες, αν επιθυμούν να κρατηθούν από αυτό» πρόσθεσε ο ίδιος, διαβεβαιώνοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση χειρίζεται την κρίσιμη αυτή κατάσταση για την Ευρώπη με αίσθημα ευθύνης.
Ο κ. Μπρούντελε εξέφρασε, ωστόσο, τη διαφωνία του με τον προγραμματισμό της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, για την έγκριση του ESM μαζί με το δημοσιονομικό σύμφωνο. «Κάτι τέτοιο δεν είναι υποχρεωτικό. Η Καγκελάριος ανησυχεί για τυχόν αντιδράσεις στην ίδια της την παράταξη», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης