Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Nowotny (EKT): Πρωταρχικός στόχος η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ... αλλά οι Έλληνες θα αποφασίσουν

Nowotny (EKT): Πρωταρχικός στόχος η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ... αλλά οι Έλληνες θα αποφασίσουν
Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ τάχθηκε εκ νέου ο E. Νοwotny, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Όπως τόνισε σε νέες του δηλώσεις, "πρωταρχικός μας στόχος είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη". Ωστόσο έσπευσε εκ νέου να σχολιάσει πως η απόφαση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων πολιτών, ασκώντας εκ νέου πιέσεις για τον καθορισμό της ψήφου στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ερωτηθείς ο Nowotny για το αν θα υπάρξει μεταβολή στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, ήτοι μείωση επιτοκίων, επισήμανε πως η κεντρική τράπεζα ποτέ δεν δεσμεύεται εκ των προτέρων για μια τέτοια απόφαση, ωστόσο επισήμανε πως οι προσδοκίες της αγοράς δεν κατευθύνονται προς την κατεύθυνση της αλλαγής της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.
Παράλληλα ο ίδιος τόνισε πως για την ώρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση στους κόλπους της ΕΚΤ είτε για νέο γύρο LTROs, είτε για επανέξαρξη του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης