Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

H πλατφόρμα του ΧΑ επεκτείνεται στην αγγλική πλατφόρμα ΙΟΒ, όπου συμμετέχουν οι 46 πιο αναπτυσσόμενες αγορές του κόσμου

H πλατφόρμα του ΧΑ επεκτείνεται στην αγγλική πλατφόρμα ΙΟΒ, όπου συμμετέχουν οι 46 πιο αναπτυσσόμενες αγορές του κόσμου
Εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο η ηλεκτρονική πλατφόρμα xnet του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς εισήλθε στην αγγλική πλατφόρμα International Order Book(IOB) όπου διατίθενται οι παραστατικοί τίτλοι (depository receipts) των 46 πιο γρήγορα αναπτυσσόμενων χωρών του κόσμου, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.
Η λονδρέζικη αγορά ξεκίνησε το 2001 ενώ η ανάπτυξη που έχει παρουσιάσει από τότε μέχρι σήμερα είναι μεγάλη. Ενδεικτικά αναφέρεται  ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά ρωσικών τίτλων διαπραγματεύσιμων εκτός Ρωσίας, ενώ οι 5 τίτλοι του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου που καταγράφουν στη spot αγορά τον μεγαλύτερο ημερήσιο τζίρο προέρχονται από την ΙΟΒ.
Η ρευστότητα η οποία χαρακτηρίζει τις συναλλαγές στην ΙΟΒ είναι αυξημένη με μέσο ημερήσιο τζίρο τον περασμένο Μάρτιο να φθανει τα 1,2 δισ. αμερικανικά δολάρια.
Μετά την παραπάνω εξέλιξη με πρωτοβουλία της διοίκησης του ΧΑ, είναι ξεκάθαρο ότι τα σύνορα των επενδυτικών επιλογών των Ελλήνων διευρύνονται ακόμα περισσότερο. Το επενδυτικό κοινό μπορεί ακόμη και σε δυσπρόσιτες τεχνικά αγορές αλλά με αυξημένο ενδιαφέρον να τοποθετηθεί μέσω των χρηματιστηριακών-μελών του ΧΑ που δραστηριοποιούνται στο δίκτυο xnet.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης