Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Υποχώρηση των τιμών των εμπορευμάτων προβλέπει το ΔΝΤ - Long στο πετρέλαιο παραμένει η Goldman Sachs

Υποχώρηση των τιμών των εμπορευμάτων προβλέπει το ΔΝΤ - Long στο πετρέλαιο παραμένει η Goldman Sachs
Πτώση των τιμών των εμπορευμάτων προβλέπει σε νέα έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το αδύναμο outlook της παγκόσμιας οικονομίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι έρχεται υποχώρηση των τιμών των commodities το 2012, τάση η οποία ωστόσο αναμένεται να διατηρηθεί και το 2013.
Ειδικότερα, συνεχίζει το ταμείο, η πορεία των τιμών του πετρελαίου θα αποτελέσει καταλύτη για τη διαμόρφωση των τιμών των εμπορευμάτων στο σύνολό τους.
"Εάν οι τιμές του πετρελαίου κινηθούν ανοδικά, ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης των ανησυχιών για την πορεία των αποθεμάτων, τότε θα αυξηθούν οι πιέσεις προς άλλα εμπορεύματα", προειδοποιεί το ΔΝΤ.
Παράλληλα, στην έκθεσή του το ταμείο, επισημαίνει πως οι χώρες με αυξημένα χρέη νοικοκυριών είναι εκείνες που θα έχουν την πιο... επώδυνη και αργή ανάπτυξη.
Την ίδια στιγμή, η Goldman Sachs, σε νέα έκθεσή της, δηλώνει πως παραμένει long για τα συμβόλαια του πετρελαίου, προβλέποντας παράλληλα πως στη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2012 οι τιμές του αργού θα πλησιάσουν αρκετά τις τιμές του πετρελαίου τύπου brent.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης