Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Προτιμά τις μετοχές έναντι των ομολόγων ο Mobius - Δίδει ψήφο εμπιστοσύνης στις αναδυόμενες αγορές

Προτιμά τις μετοχές έναντι των ομολόγων ο Mobius - Δίδει ψήφο εμπιστοσύνης στις αναδυόμενες αγορές
Το μαζικό sell off στα αμερικανικά ομόλογα θα ρίξει περισσότερο χρήμα στις μετοχές, με σχεδόν το ένα τρίτο των κεφαλαίων να οδηγηθεί στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, εκτιμά ο πρόεδρος της Templeton Emerging Market Group και γνωστός μεγαλοεπενδυτής Mark Mobius.
"Oι άνθρωποι έχουν αντιληφθεί πως δεν μπορούν να συνεχίσουν να επενδύουν στα ομόλογα όταν ο πληθωρισμός κινείται πιο ψηλά από τις αποδόσεις τους", τόνισε χαρακτηριστικά ο Mobius, προσθέτοντας πως οι επενδυτές πρέπει να στραφούν περισσότερο στις μετοχές, ως εναλλακτική στα ομόλογα.
"Εάν δείτε τις μετοχές θα αντιληφθείτε πως οι αποδόσεις τους είναι πολύ, πολύ καλύτερες", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Mobius, το γεγονός πως οι αναδυόμενες αγορές αντιστοιχούν στο 30% της παγκόσμιας κεφαλαιοποίησης στα διεθνή χρηματιστήρια, σημαίνει πως στις αγορές αυτές θα εισρεύσει μεγάλο ποσοστό κεφαλαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης