Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Θετική η Goldman Sachs για τα αποτελέσματα του LTRO-2 από την ΕΚΤ - Οι τρεις λόγοι που τα 3ετή δάνεια θα βοηθήσουν την αγορά

tags :
Θετική η Goldman Sachs για τα αποτελέσματα του LTRO-2 από την ΕΚΤ - Οι τρεις λόγοι που τα 3ετή δάνεια θα βοηθήσουν την αγορά
Θετικά κρίνει τη χρήση των κεφαλαίων της ΕΚΤ, η Goldman Sachs, στην πρώτη της αντίδραση μετά την ανακοίνωση ότι αντλήθηκαν 529,5 δισ. ευρώ, από 800  τράπεζες και διαχειριστές  μέσω των πράξεων 3ετούς χρηματοδότησης (LTROs) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με επιτόκιο 1%.
Πιο συγκεκριμένα, η Goldman Sachs αναφέρει ότι η μεγάλη χρήση των LTROs είναι θετική, διότι:
-Οι τράπεζες έχουν ισχυροποιηθεί πλέον έναντι ισχυρών σοκ της οικονομίας, καθώς έχουν εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση τους μέχρι το 2014.
-Το κόστος χρηματοδότησης τόσο των τραπεζών όσο και των κυβερνήσεων έχει μειωθεί σημαντικά
-Οι πιέσεις για την άμεση απομόχλευση ενεργητικού θα μειωθούν (πρώτη απόδειξη αυτού βρίσκεται στα πρόσφατα στοιχεία για την πιστωτική επέκταση της ΕΚΤ)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης