Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Bank of America/ Merrill Lynch: Θετική αλλά ανεπαρκής η κίνηση AMK με προνομιούχες μετοχές από την ΕΤΕ ύψους 1 δις. ευρώ – Αναμένεται αύξηση του ποσοστού του κράτους στις τράπεζες

Bank of America/ Merrill Lynch: Θετική αλλά ανεπαρκής η κίνηση AMK  με προνομιούχες μετοχές από την ΕΤΕ ύψους 1 δις. ευρώ – Αναμένεται αύξηση του ποσοστού του κράτους στις τράπεζες
Αν και θετική, είναι ανεπαρκής για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρει η Bank of America/ Merrill Lynch στην σημερινή της έκθεση όπου και σχολιάζει την ανακοίνωση της τράπεζας για έκδοση προνομιούχων μετοχών ύψους 1 δις. ευρώ κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Αλογοσκούφη.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική, αν και μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας, Core Tier 1 της τράπεζας θα ξεπεράσει ελαφρώς το 11%, από 9,5% σήμερα, ωστόσο, οι κεφαλαιακές ανάγκες μετά το PSI και την έκθεση της BlackRock θα ανέλθουν στα 4,6 δις. ευρώ, καθιστώντας έτσι ανεπαρκή την κίνηση της διοίκησης της ΕΤΕ.
Η BofA/ML αναφερόμενη και σε ολόκληρο τον κλάδο των ελληνικών τραπεζών αναφέρει ότι δύσκολα θα επιτευχθεί η αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών, που εκδόθηκαν μετά την άντληση κεφαλαίων από το ελληνικό δημόσιο. Μάλιστα, δεν είναι απίθανο να υπάρξει μετατροπή αυτών των μετοχών σε κοινές, καθιστώντας το ελληνικό κράτος σημαντικό μέτοχο στις τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης