Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

Τρισέ: Μπορεί να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία αν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου

Τρισέ: Μπορεί να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία αν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου
Με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την άμεση επιβολή των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου θα αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζ. Κ. Τρισέ.
Θα πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου ώστε να ενεργοποιηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας, σύστησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ενώ ζήτησε άμεσα από την Ελλάδα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Υπενθυμίζεται ότι χτες ο Τρισέ χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «παράδειγμα χώρας που επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά».
Ο Τρισέ ήδη από χτες απευθύνει δραματικές εκκλήσεις προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναλάβουν άμεσα δράση για να αντιμετωπιστεί η κρίση, προειδοποιώντας ότι πλέον, κάθε καθυστέρηση θα είναι καταστροφική.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους εξελίσσεται σε κρίση συστημική, η οποία απειλεί το χρηματοοικονομικό σύστημα ολόκληρης της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης