Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

ΟΤΕ: Νέα επιχειρησιακή σύμβαση - Μείωση μισθών για τρία χρόνια και 7ωρη εργασία

ΟΤΕ: Νέα επιχειρησιακή σύμβαση - Μείωση μισθών για τρία χρόνια και 7ωρη εργασία
Νέα επιχειρησιακή σύμβαση διάρκειας τριών ετών υπογράφηκε στον ΟΤΕ. Με τη νέα σύμβαση, διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας όσο διαρκεί, ενώ οι ώρες εργασίας μειώνονται στις 7 ημερησίως.
Τον πρώτο χρόνο οι μισθοί θα μειωθούν 12%, το δεύτερο 11% και τον τρίτο 10%. Διοίκηση και ΟΜΕ-ΟΤΕ θα διαπραγματευθούν επίσης το προσεχές χρονικό διάστημα τον εξορθολογισμό του λογαριασμού νεότητας, μέσω του οποίου λαμβάνουν επιδόματα τα παιδιά των εργαζομένων.
Από τον εξορθολογισμό του λογαριασμού νεότητας η διοίκηση του οργανισμού ευελπιστεί ότι θα εξοικονομήσει 10 εκατ. ευρώ ετησίως.
Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για το πλαίσιο της νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, διατυπώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, που κράτησαν αρκετούς μήνες.
"Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο καταφέραμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα που μπορούν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας διασφαλίζοντας την ομαλή της λειτουργία", σημειώνει ο κ. Τσαμάζ και προσθέτει ότι βρέθηκε κοινός τόπος με την ΟΜΕ-ΟΤΕ για τη μείωση του κόστους προσωπικού χωρίς να χρειαστεί να γίνουν απολύσεις.
"Η συμφωνία αυτή είναι μέρος της συνολικής προσπάθειας για τον μετασχηματισμό του ΟΤΕ σε μία ανταγωνιστική και αποδοτική εταιρεία, εξασφαλίζοντας τις μελλοντικές επενδύσεις σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές, ώστε να προσφέρουμε ποιοτικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, να συμβάλλουμε στην τεχνολογική πρόοδο της χώρας και να ενισχύσουμε την αξία για τους μετόχους", καταλήγει η δήλωση του κ. Τσαμάζ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης