Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Χ.Α.-1 ΔΕΚ.2016: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

tags :
Χ.Α.-1 ΔΕΚ.2016: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;)
Η ΕΙΔΗΣΗ: Έτοιμο να "βάλει νερό στο κρασί του" για το ελληνικό χρέος, φαίνεται πως είναι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την Deutsche Welle. Ο Schaeuble αλλά και η Merkel επιθυμούν διακαώς την συμμετοχή του ΔΝΤ, προκειμένου να μην αθετήσουν την υπόσχεση που είχαν δώσει στους βουλευτές τους αλλά και για να μη έρθουν σε ανοιχτή σύγκρουση με άλλες χώρες της ευρωζώνης.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ στη μέση το δημοψήφισμα στην γείτονα η αγορά θα συμπεριφερόταν αρκετά διαφορετικά, ενώ τώρα αρκετοί προτιμούν να αποχωρήσουν και να παραμείνουν απλοί παρατηρητές.

ALPHA BANK: Τα συμπεράσματα που εξάγονται από τα αποτελέσματα είναι ότι η Alpha Βank παραμένει μακράν η ισχυρότερη τράπεζα με βάση τα κεφάλαια της, καθώς τα tangible book ανέρχεται σε 8,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο η βελτίωση των NPEs μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα και NPLs μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι βραδεία. Και σίγουρα το 2017 η τράπεζα θα ρίξει την προσοχή της στο σκέλος της βελτίωσης της ποιότητας ενεργητικού. Άλλες τράπεζες πάντως τα πήγαν πολύ καλύτερα στην μείωση των NPEs. Στο 9μηνο του 2016 η Alpha bank πέρασε σε κερδοφορία 22 εκατ ευρώ, απόρροια κυρίως της μικρής μείωσης των νέων προβλέψεων για προβληματικά δάνεια.

ΑΓΟΡΑ ΧΑ-ΣΧΟΛΙΟ: Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει να ισορροπεί μεταξύ μιας συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος και των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος… Που δεν πρόκειται να υπάρξει στις 5 Δεκεμβρίου αλλά θα χρειαστεί έκτακτο Eurogroup ίσως στις 19 ή 23 Δεκεμβρίου για να επιτευχθεί αυτή η ημιτελής συμφωνία.
Από την άλλη πλευρά στις 4 Δεκεμβρίου του 2016 διεξάγεται το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ιταλία. Τα βασικά ερωτήματα είναι:
1) Με τι διαφορά θα κερδίσει (αν κερδίσει) το ΟΧΙ καθώς οι δημοσκοπήσεις (που πλέον δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση τους) έδειχναν διαφορές +11% αλλά από το στρατόπεδο Renzi υποστηρίζουν ότι έχει μειωθεί στο +4% με +5% υπέρ του ΟΧΙ.
2) Εάν θα παραιτηθεί ο Renzi αυτό δεν είναι σαφές….
Με όρους Γενικού Δείκτη η αγορά βρίσκεται στην κρίσιμη ζώνη των 625 μονάδων.
Μόνο η καθοδική διάσπαση των 595 μονάδων θα επιταχύνει την πτώση και η διάσπαση των 625 μονάδων θα επιταχύνει την άνοδο.
__________

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Ο δείκτης ΜΕΔ (αποκλειστικά για εντός ισολογισμού στοιχεία) παρέμεινε σταθερός στο 38% την 30.09.2016, υπολειπόμενος κατά 1% από το στόχο του 37%. Στα 106 δισ. ευρώ μειώθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με την απολογιστική έκθεση της ΤτΕ, καταγράφοντας καλύτερη επίδοση κατά 1% έναντι του στόχου για μείωση των NPEs στα 106,9 δισ. ευρώ. Ο δείκτης NPEs (αποκλειστικά για εντός ισολογισμού στοιχεία) σε 51% την 30,09,2016, επιτυγχάνοντας ακριβώς το στόχο που είχε τεθεί την ίδια περίοδο. Τα ΜΕΔ (δάνεια με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών) στα 79,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,5% σε σχέση με το ποσό – στόχο των 78,1 δισ. ευρώ.
Αντίστοιχα, ο δείκτης ΜΕΔ (αποκλειστικά για εντός ισολογισμού στοιχεία) παρέμεινε σταθερός στο 38% την 30ή Σεπτ. 2016, υπολειπόμενος κατά 1% από το στόχο του 37% που είχε τεθεί ως στόχος για την ίδια περίοδο.

ΑΛΦΑ: Διατηρείται η σύσταση για αγορά (buy) της Alpha Bank από την Goldman Sachs, η οποία δεν διαπιστώνει κάποια δυσάρεστη έκπληξη στα αποτελέσματα του 9μήνου του 2016. Η τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 2,20 ευρώ σε ορίζοντα 12μήνου.

ΕΧΑΕ: Στα 4,70 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο της ΕΧΑΕ η Euroxx, από 5,00 ευρώ προηγουμένως, με την σύσταση να διατηρείται σε equalweight, ήτοι για αποδόσεις παρόμοιες με αυτές της αγοράς. Η Euroxx χαρακτηρίζει "ασθενή" τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του έτους, τα οποία αν και βελτιώθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς την ιδιαιτερότητα του καλοκαιριού του 2015 (κλειστή η αγορά του ΧΑ για 5 εβδομάδες).

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Διορθωτική κίνηση από τις 635 μονάδες πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα ο ΓΔ. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση το ανοδικό σενάριο ακόμα και αν ο ΓΔ κινηθεί και σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα, αναφέρει στο εβδομαδιαίο σχόλιό της η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ. Η πρώτη στήριξη εντοπίζεται στις 585 μονάδες αλλά ιδανικά ο ΓΔ δεν θα πρέπει να κινηθεί χαμηλότερα των 595 μονάδων. Ο βραχυχρόνιος στόχος των 650 μονάδων παραμένει σε ισχύ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης