Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

X.A: Η αγορά έπιασε πολύ γρήγορα τον στόχο στην περιοχή του 1725

tags :
X.A: Η αγορά έπιασε πολύ γρήγορα τον στόχο στην περιοχή του 1725

Η αγορά έπιασε πολύ γρήγορα τον στόχο στην περιοχή του 1725 που είχαμε θέσει, δίνοντας μίνι διόρθωση.

Το γράφημα παραμένει bullish με το 1644 να είναι κοντινή στήριξη και επιθετική τάση.

Μόνο κατοχύρωση θα μπορούσε να μας δώσει κάποια καλύτερη διόρθωση άμεσα με το 1600 να έχει γίνει πλέον κύρια στήριξη.

Το 1730 επίπεδο είναι η αντίσταση μας που κατοχύρωση θα μπορούσε να δώσει συνέχιση της κίνησης με ουσιαστικό επίπεδο αντίστασης το 1835.

Το πιο πιθανό είναι το επόμενο διάστημα το stop μας να ανέβει αισθητά. Η αγορά έχει να περιμένει τα νέα της 5ης Δεκεμβρίου, με προσδοκίες ότι το EUROGROUP μπορεί να βγάλει λευκό καπνό για την Ελληνική οικονομία έστω σε αρχική συμφωνία.

Σκοπός είναι μέχρι τέλος του έτους η κυβέρνηση να καταφέρει να κλείσει συμφωνία και παράλληλα την β΄αξιολόγηση. Όλα δείχνουν πως θα υπάρξει μεσοβέζικη λύση ανάμεσα σε ΔΝΤ και Ευρώπη για να είναι εφικτή η συμμετοχή του ταμείου στο πρόγραμμα.

Δεν είναι δυνατόν να βρεθεί οριστική λύση για το χρέος, παρόλα αυτά κάποια βραχυπρόθεσμα νέα μπορούν να περάσουν τον σκόπελο του καταστατικού του ταμείου. Η εξέλιξη μπορεί να είναι θετικότατη για την Ελλάδα μιας και όπως σχολιάσαμε και την προηγούμενη εβδομάδα θα μπορέσει να συμμετάσχει στο QE κάτι που θα την βοηθήσει να βγει στις αγορές σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα θα δούμε σημαντικές αναβαθμίσεις από τους οίκους και θα έχουμε σημαντικές μειώσεις επιτοκίων και στα εταιρικά ομόλογα γεγονός που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανταγωνιστικότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες ξένες εταιρίες.

Το spread έχει ήδη βρεθεί στις 669 μονάδες θυμίζοντας πως 3 εβδομάδες πριν ήταν στην περιοχή του 850. Ήδη οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει με αργούς ρυθμούς να ανοίγουν τις κάνουλες του δανεισμού σε φερέγγυους πελάτες κάτι που δεν συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτό θα μεγεθυνθεί τάχιστα σε περίπτωση που μειώσουν αισθητά ποσοστό των κόκκινων δανείων τους.

Greek Market WEEKLY Overview(Ι)

ffs8

Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι τίτλοι αρχίζουν να αλλάζουν την μεσοπρόθεσμη τάσης τους και πλέον να προσελκύουν πιο μεσοπρόθεσμους επενδυτές. Ο τζίρος έχει αυξηθεί σημαντικά στην αγορά με τις διορθωτικές συνεδριάσεις να είναι με χαμηλούς όγκους. Ο ΓΔ έπιασε των στόχο που είχαμε θέσει στην ζώνη των 630 μονάδων με το παραπάνω και πλέον ουσιαστικό επίπεδο έχει στην περιοχή του 650-660.

Το 600 πλέον έχει γίνει σημαντικότατη στήριξη ενώ στην διάρκεια της εβδομάδας κατάφερε να βγει και σε θετικό έδαφος από αρχές έτους κλείνοντας στο -1,27% από αρχές έτους. Αντίστοιχα ο f25 έχει ακόμα 8% απώλειες με τον τραπεζικό να απέχει περίπου στο 30% έχοντας κλείσει παρόλα αυτά σημαντικό κομμάτι της ψαλίδας του προηγούμενου διαστήματος

Το μεγαλύτερο μέρος των επιλογών μας είναι σε Long κατάσταση με πρωταθλητή έτους πλέον τον ΜΥΤΙΛ μιας και καταγράφει κέρδη της τάξεως του 60% με τον ΦΟΥΡΛΗ και τον ΣΑΡΑΝΤΗ να ακολουθούν με 41% και την ΜΠΕΛΑ με 37%. Πλέον βλέπουμε σε DÉJÀ VU το 2014 και πάλι, έχοντας χάσει χρήμα, χρόνο αλλά πολύ περισσότερο ψυχολογία τα δύο τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά πρέπει να δούμε το μέλλον και να τρέξουμε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο που τόσο σημασία έχει για την οικονομία.

Η αγορά λέμε για ακόμα μία φορά να μην φοβάται την όποια πολιτική εξέλιξη κάτι που μας απέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα που άντεξε παρόλες τις όποιες αρνητικές εξελίξεις. Το ουσιαστικό χαμηλό έχει καταγραφεί το 2012, αν αφαιρέσουμε τον τραπεζικό κλάδο.

Μην προσπαθείτε να προβλέψετε το τι θα κάνει η αγορά με βάση την ψυχολογία μιας και η αγορά μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να κινηθεί ανάποδα σε κάθε περίπτωση. Απλά ακολουθήστε την τάση και το όποιο σύστημα που χρησιμοποιείτε και σε όποιον χρόνο εσείς προτιμάτε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα αποτελέσματά σας θα είναι πολύ καλύτερα από τις παρορμητικές κινήσεις με βάση τα νέα και την ψυχολογία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης