Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Γιατί δικαιολογείται απόλυτα το 12άρι της ΒΟFA στην μετοχή του ΟΤΕ

tags :
Γιατί δικαιολογείται απόλυτα το 12άρι της ΒΟFA στην μετοχή του ΟΤΕ
ΟΤΕ – ΒΑΝΚ OF AMERICA σύσταση Αγορά και τιμή στόχου 12,00 ευρώ

Με report η Bank of America – Merrill Lynch, αναφέρει ότι ήρθε η ώρα των fundamentals με καλύτερο εκπρόσωπο την μετοχή του ΟΤΕ δίνοντας σύσταση BUY με τιμή – στόχο τα 12 ευρώ.

Η BofA επισημαίνει ότι ο ΟΤΕ είναι το φθηνότερο TELCO από όσα παρακολουθεί σε Ευρώπη και αναδυόμενες αγορές, έχοντας μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, κυρίως από δεδομένα (data), λόγω της αυξημένης χρήσης των smartphones.


Στον
 πίνακα που ακολουθεί, διαφαίνεται καθαρά ότι ο ΟΤΕ, για να παίξει με το μέσο EV/EBITDA 5,7, η μετοχή του πρέπει να πάει στα 11,65 ευρώ. Το πιο σημαντικό είναι ότι η BofA βλέπει ότι το 2016 ο ΟΤΕ θα έχει κέρδη 203 εκατομμύρια ευρώ και το 2017, κέρδη 318 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός του από 867 εκατ. ευρώ το 2015 θα μειωθεί στα 487 εκατ. ευρώ το 2016 και σε 59,9 μόλις εκατ. ευρώ το 2017! 

Η BofA επισημαίνει ότι ο ΟΤΕ είναι μηχανή παραγωγής μετρητών και έχει την υψηλότερη απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών από όλα τα telcos  που παρακολουθεί.. Για την ακρίβεια, για το 2016 έχει απόδοση ελευθέριων ταμειακών ροών 10.9% με το μέσο όρο στο 5.1% δηλαδή πάνω από την διπλάσια. 

Τα προαναφερόμενα έχουν ως αποτέλεσμα ο ξένος οίκος να βλέπει ότι ο ΟΤΕ, μπορεί εύκολα, λόγω υψηλών ελεύθερων ταμειακών ροών που έχει (500 εκατ. ευρώ), να επιστρέψει το 70%, ήτοι 350 εκατ. ευρώ, γεγονός που συνιστά μερισματική απόδοση της τάξης του 8% και άνω [ΣΣ: Μία πολύ σωστή προσέγγιση από επαγγελματίες που σέβονται το λειτούργημα τους].

http://www.sportandbusiness.gr/images/OTEBofA.png

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης