Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Greek Market WEEKLY Overview: Οι αγοραστές διστάζουν να στηρίξουν την αγορά…

tags :
Greek Market WEEKLY Overview: Οι αγοραστές διστάζουν να στηρίξουν την αγορά…

 



Daily position short stop 1548

Greek Market WEEKLY Overview

H αγορά κινήθηκε ελαφρά καθοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με ισχνούς όγκους συναλλαγών (μεσοσταθμικά πέριξ των 15 εκατ. €). Η μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία διακύμανση ήταν το -2.20% του 25ρη την Παρασκευή, και με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά η αγορά πήρε πίσω τα κέρδη της περασμένης πλαγιοανοδικής εβδομάδας (1498 άνοιγμα προηγούμενης Δευτέρας-1487 κλείσιμο Παρασκευής).

Κι ενώ φαινομενικά η αγορά δεν έχει κάποια κατεύθυνση το τελευταίο διάστημα, και μάλιστα κινούμενη σε μικρό εύρος συναλλαγών και χωρίς επενδυτικό κοινό, μια διαφορετική αφήγηση υποδεικνύει την αδυναμία του 25αρη να καταγράψει τιμές άνω των 1550 μονάδων, ή διαφορετικά εκφρασμένο την διστακτικότητα -προς το παρόν- των αγοραστών να στηρίξουν την αγορά πάνω από το προαναφερθέν επίπεδο.

Η αδυναμία αυτή μπορεί να συνδυαστεί με την βραχυπρόθεσμη κακή συμπεριφορά, και η πτώση των τιμών κάτω των 1507 μονάδων που είχαμε αναλύσει και κατά την διάρκεια της εβδομάδας είναι προπομπός μιας ανησυχητικής συνέχειας, τουλάχιστον για τις λονγκ θέσεις.

Με πρώτη αντίσταση λοιπόν το ίδιο το επίπεδο διάσπασης των 1507 μονάδων, περιμένουμε να δούμε την συμπεριφορά των πωλητών, καθώς εφόσον πεισθούν -και τους αναγκάσει και τυχόν αρνητική ειδησεογραφία- ότι η αγορά ξεμένει από καύσιμα θα πιέσουν κι άλλο την ρηχή αγορά. Δεν έχουμε να αναλύσουμε και πολλά σχετικά με την συμπεριφορά επιμέρους των μετοχών, μιας και δεν παρατηρήθηκαν εξάρσεις.

Η αγορά κινήθηκε με συμπαγή διακύμανση στο σύνολό της και απλά να σημειώσουμε την ομαλότερη εικόνα των ΜΥΤΙΛ (στήριξη 3.74), ΟΤΕ (στήριξη 8.40) και ΜΕΤΚΑ (στήριξη 7.35), ενώ ο ΟΠΑΠ επιδεικνύει και την πιο επιθετική συμπεριφορά, επιμένοντας κοντά στα πρόσφατα υψηλά (στήριξη 7.05).

fast fina

Greek Market WEEKLY Overview

Στο διεθνές χρηματοοικονομικό και πολιτικό περιβάλλον επικρατεί η επικείμενη εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ, κάτι που στατιστικά αναγκάζει τις χρηματαγορές να αναμένουν σε υψηλά επίπεδα την έλευση του αποτελέσματος. Έτσι, οι αγορές με σημαιοφόρο τους αμερικανικούς δείκτες κινείται σε θετικό κλίμα, ενώ και το δεδομένο που μας έδωσε η FED αυτήν την εβδομάδα συνηγορεί στα παραπάνω.

Κι αυτό γιατί η διστακτική -έως αδιάφορη- ανακοίνωση FOMC περί της επερχόμενης αύξησης επιτοκίων άφησε τις χρηματαγορές να την εκλάβουν ως περαιτέρω καθυστέρηση σε μια τέτοιου είδους ανακοίνωση…

Ενώ και κάποιες αναλύσεις εκφράζουν αμφιβολίες ως προς την αρχική πολιτική της Yellen, καθώς έπεσε στο τραπέζι η πιθανότητα εξεύρεσης εναλλακτικών εργαλείων που θα υποστηρίξουν τους στόχους της πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης