Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Αύξηση κερδών 24% για Γενική Εμπορίου στο 9μηνο- Μειωμένος ο τζίρος στα 17,05 εκατ.

tags :
Αύξηση κερδών 24% για Γενική Εμπορίου στο 9μηνο- Μειωμένος ο τζίρος στα 17,05 εκατ.

Ανοδικά κινήθηκαν τα κέρδη της Γενικής Εμπορίου το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν παρά το γεγονός ότι ο τζίρος του ομίλου μειώθηκε. 



Με βάση τα δημοσιευμένα οικονομικά μεγέθη οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 17,047 εκατ. ευρώ από 17,947 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 577.609 ευρώ από 464.509 ευρώ που ήταν το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2014.

Σημειώνεται πως τον Φεβρουάριο η μητρική εταιρεία για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης, υπέγραψε σύμβαση δανείου και έλαβε από την Eurobank Ergasias μακροπρόθεσμο δάνειο πενταετούς διάρκειας, ύψους 2 εκατ. ευρώ από πόρους του «Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου».

Ο εκτοκισμός του δανείου γίνεται ανά εξάμηνο,με εξαμηνιαίο επιτόκιο ίσο με το Euribor συν το περιθώριο επιτοκίου που έχει συμφωνηθεί με την τράπεζα. Στο πλαίσιο της ίδιας χρηματοδότησης η θυγατρική «Γενική Εμπορίου Βορείου Ελλάδος» έλαβε τον Απρίλιο μακροπρόθεσμο δάνειο τετραετούς διάρκειας, ύψους 400.000 ευρώ.

Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί πως το σύνολο σχεδόν (99,93%) του κύκλου εργασιών του ομίλου αφορά χονδρικές πωλήσεις και δεν υπάρχει εποχικότητα στα είδη που εμπορεύεται ο τομέας του υδραυλικού επαγγελματικού εξοπλισμού. Αντίθετα ο τζίρος του τομέα της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι αυξημένος κατά τους θερινούς μήνες του έτους, έναντι των υπολοίπων μηνών. Επιπλέον, τόσο στη τρέχουσα όσο και στην αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, κανείς πελάτης του ομίλου ή της εταιρίας δεν απορρόφησε πάνω από το 10% των εσόδων τους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης