Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

TτΕ: Μία μοναδική περίπτωση και αδικημένη ιστορία για τους μικρομετόχους της…

tags :
TτΕ: Μία μοναδική περίπτωση και αδικημένη ιστορία για τους μικρομετόχους της…

Tράπεζα της Ελλάδος: Μία μοναδική περίπτωση…


  • ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ: Μια αδικημένη ιστορία… 
Αν η ΤτΕ δεν είχε το ειδικό καθεστώς μερισμάτων βάση του οποίου διανέμει μόνο ένα μικρό μέρος των κερδών της, θα ήταν η απόλυτη αγοραστική ευκαιρία. 

Μόνο από την παροχή του ELA φέτος τα συνολικά έσοδα από τόκους θα ξεπεράσουν τα 2 δις ευρώ, επίδοση που είχε επαναλάβει η Τράπεζα στην χρήση του 2012. 

Τότε είχε εμφανίσει έσοδα από τόκους 2,7 δις ευρώ, ωστόσο λόγω προβλέψεων στο  χαρτοφυλάκιο ομολόγων είχε καθαρά κέρδη 318 εκατ. ευρώ. 

Στην χρήση του 2014 με πολύ λιγότερο ELA, αφού το 2014 μόνο στο α’ τρίμηνο οι εμπορικές τράπεζες είχαν απευθυνθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος (2,9 δις ευρώ). 

Εφόσον η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί άνετα να ξεπεράσει το 1 δις σε καθαρή κερδοφορία το 2015 τότε το προσδοκώμενο ΡΕ είναι κάτω από την μονάδα αφού η κεφαλαιοποίηση της είναι μόλις 190 εκατ. ευρώ!. 

Επισημαίνεται ότι βάση καταστατικού η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει φορολογία στα καθαρά της κέρδη, ωστόσο επί του μικτού μερίσματος επιβάλλεται φόρος εισοδήματος νοµικών προσώπων µε συντελεστή 26% καθώς και παρακράτηση φόρου µε συντελεστή 10%. 

Πέρυσι η τράπεζα είχε διανείμει μικτό μέρισμα 0,6720 ανά μετοχή.

Από το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ του Σαββατοκύριακου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης