Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

ΚΑΡΕΛΙΑΣ + ΠΛΑΚΡ: Είναι τόσον άψογες που... φοβίζουν τους επενδυταράδες

tags :
ΚΑΡΕΛΙΑΣ + ΠΛΑΚΡ: Είναι τόσον άψογες που... φοβίζουν τους επενδυταράδες
Καρέλιας:

Με κερδοφορία 23,5 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο και ταμειακά διαθέσιμα 297,8 εκατ. ευρώ η εταιρία θα μπορούσε να είναι άνετα στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση και με πολλαπλάσια αποτίμηση αν είχε στοιχειώδη εμπορευσιμότητα.

Αν εξαιρεθεί ο φόρος στα προϊόντα καπνού οι εξαγωγές της εταιρίας αποτελούν το 84% των καθαρών πωλήσεων οι οποίες σε ποσοστό άνω του 60% πραγματοποιούνται σε Ασία και Αφρική.  

Ο καθαρός κύκλος εργασιών είναι αυξημένος κατά 27,8% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014 ενώ η διαφορά ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου ήταν η βασική αιτία αύξησης  του μικτού περιθωρίου κατά 7,34 μονάδες βάσης.




Πλαστικά Κρήτης:


Η αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών από 117 σε 124 εκατ. ευρώ (+6,3%) και των ενοποιημένων κερδών 9,84 σε 8,2 εκατ. ευρώ (+21%) έρχεται σε συνέχεια ενός ανάλογου πρώτου τριμήνου. .  

Οι εξαγωγές την περίοδο αυξήθηκαν κατά 9%, υποβοηθούμενες και από τη νέα μονάδα παραγωγής πλαστικών φύλλων 7 στρώσεων. Σε ότι αφορά την πορεία του τρίτου τριμήνου η εταιρία αναφέρει ότι έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας μετά την επιβολή των περιορισμών κίνησης κεφαλαίου στην Ελλάδα.

Εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης στην εσωτερική αγορά, μειώθηκαν οι πωλήσεις στην Ελλάδα τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο κατά 22% περίπου.

Η μείωση αυτή υπερκαλύφθηκε από αύξηση των εξαγωγών που το μήνα Ιούλιο ήταν κατά 23% υψηλότερες σε σχέση με τον Ιούλιο του 2014. Σημειώνεται ότι σε ετήσια βάση οι εξαγωγές αντιστοιχούν στο 65-70% των πωλήσεων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης