Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Πλαστικά Θράκης: Το πετρέλαιο απογειώνει τα μεγέθη τους...

tags :
Πλαστικά Θράκης: Το πετρέλαιο απογειώνει τα μεγέθη τους...
Πλαστικά Θράκης:

Εξαιρετικό και το β’ τρίμηνο, άλλωστε όσες εταιρίες βρίσκονται κοντά στον κλάδο των πετρελαιοειδών και των παραγώγων τους ως μέρος του κόστους παραγωγής και έχουν διεθνείς πωλήσεις διανύουν μια χρήση καλύτερων επιδόσεων.

Τα τεχνικά υφάσματα οδήγησαν πωλήσεις (+8% και  λειτουργική κερδοφορία (+74%) κλείνοντας την τελική γραμμή του ομίλου στα 5,7 εκατ. ευρώ (+82%).

Κατά τα άλλα: ο Καθαρός Τραπεζικός Δανεισμός στο τέλος Ιουνίου ανήλθε σε 38,4 εκ. σε σχέση με 32,7 εκ. στις 31.12.2014 λόγω των προκαταβολών που πληρώθηκαν στο α’ εξάμηνο για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επενδύσεων για τη χρήση 2015.


Στο τρίτο τρίμηνο η διοίκηση αναμένει ότι ο κύκλος εργασιών και τα λειτουργικά κέρδη θα διατηρήσουν την ανοδική τάση των δύο προηγούμενων τριμήνων σε σχέση με τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2014.

Δεδομένου του εξαγωγικού προσανατολισμού του Ομίλου (83% διεθνείς πωλήσεις), η αστάθεια στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και λιγότερο η αβεβαιότητα που προκαλούν οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα καθιστά δύσκολη τη διαμόρφωση εκτιμήσεων για την εξέλιξη των αποτελεσμάτων του Ομίλου στο δ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Σε ό,τι αφορά την αβεβαιότητα στις μακροοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και τον περιορισμό στη διακίνηση κεφαλαίων, δεν είχαν μέχρι σήμερα αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις στην Ελληνική αγορά.

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ-ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ









Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης