Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Δυσαρέσκεια στο υπ. Εσωτερικών για την επίθεση Λαφαζάνη - Τι απαντούν στις αξιώσεις για επιχορήγηση της Λαϊκής Ενότητας

Δυσαρέσκεια στο υπ. Εσωτερικών για την επίθεση Λαφαζάνη - Τι απαντούν στις αξιώσεις για επιχορήγηση της Λαϊκής Ενότητας
Βάσει της νομοθεσίας δεν προβλέπεται καταβολή επιχορήγησης, σε κόμμα του οποίου η δύναμη δεν έχει καταμετρηθεί σε εκλογική διαδικασία
Σφοδρότατη ήταν η αντίδραση κύκλων του υπουργείου Εσωτερικών, με υψηλόβαθμο στέλεχος να απαντά στις επιθέσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τον τηλεοπτικό χρόνο που αποφασίστηκε να δοθεί στη Λαϊκή Ενότητα και για τις αξιώσεις του για καταβολή κομματικής επιχορήγησης.
Ο υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας σημείωνε με νόημα πως η Λαϊκή Ενότητα είχε εκπροσωπηθεί στις συσκέψεις της Διακομματικής από τον Δημ. Κοντό, στον οποίο είχε γίνει γνωστή η σχετική νομοθεσία.
Η ίδια πηγή σημείωνε πως βάσει της νομοθεσίας δεν προβλέπεται καταβολή κομματικής επιχορήγησης, σε κόμμα του οποίου η δύναμη δεν έχει καταμετρηθεί σε εκλογική διαδικασία και συμπλήρωνε πως μετά τις εκλογές και εφόσον καταμετρηθεί το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας, θα καταβληθεί εάν το δικαιούται, το σχετικό ποσό.
Σε ό,τι αφορά τον τηλεοπτικό χρόνο, το ίδιο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών που γνωρίζει άριστα τις εκλογικές διαδικασίες σημείωνε ότι έγινε το καλύτερο δυνατό σε ό,τι αφορά την κατανομή χρόνου για νεοσύστατο κόμμα, αφήνοντας να εννοηθεί πως για την περίπτωση της Λαϊκής Ενότητας έγινε η πιο διασταλτική ερμηνεία της σχετικής νομοθεσίας, προκειμένου να τύχει τον μεγαλύτερο δυνατό τηλεοπτικό χρόνο.
Στο υπουργείο Εσωτερικών, πάντως, τα πολιτικά στελέχη και οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για την επίθεση σε βάρος τους που εξαπέλυσε ο Π. Λαφαζάνης, καθώς, όπως λένε, τόσο ο ίδιος, όσο και οι σύντροφοί του, γνωρίζουν πως έτυχαν της καλύτερης δυνατής μεαχείρισης, παρά την πίεση του χρόνου και τους περιορισμούς που θέτει ο νόμος.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης