Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

JUMBO: Αποτελέσματα 9μήνου - σχολιασμός...

tags :
JUMBO: Αποτελέσματα 9μήνου - σχολιασμός...
JUMBO (Αποτελέσματα 9μήνου - σχόλιο Mαν. XATZ.): 

Το Jumbo είχε ήδη ανακοινώσει αύξηση 11,5% στις πωλήσεις του 3ου τριμήνου (+8% στην Ελλάδα), με το μικτό περιθώριο να σημειώνει πτώση 130 μονάδες βάσης λόγω της υποτίμησης του ευρώ και του αρνητικού προϊοντικού μίγματος (λόγω Πάσχα). 


Συνολικά, τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 20,6 εκατ. ευρώ, +17% σε ετήσια βάση  ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 11,9 εκατ. ευρώ, +13% σε ετήσια βάση. Στο μέτωπο των ταμειακών ροών, το τρίτο τρίμηνο είναι εποχικά αδύναμο...

Kαι ως εκ τούτου οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν αρνητικές (-48 εκ. ευρώ έναντι -36 εκ. ευρώ κατά την ίδια περυσινή περίοδο). Στο εννεάμηνο, οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 84 εκ. ευρώ (88 εκ. το εννεάμηνο του 2014). 

Μετά την καταβολή του τελευταίου μερίσματος τον Ιανουάριο (21 εκ. ευρώ), η καθαρή ταμειακή θέση του ομίλου ανήλθε σε 113 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου (από 180 εκ. ευρώ στο τέλος Δεκ. 2014). 

Για άλλη μια φορά η εταιρία κατάφερε να φέρει αποτέλεσμα μεγαλύτερο από τον κλαδικό δείκτη λιανικής στην Ελλάδα (σε συγκρίσιμη βάση οι πωλήσεις είναι αυξημένες κατά 5% στο τρίτο τρίμηνο).

Kαι πλέον βαδίζει για ένα νέο ρεκόρ κερδοφορίας ακουμπώντας ενδεχομένως στο σύνολο της χρονιάς τα 110 εκατ. ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης