Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

ΜΕΤΚΑ: Εξαιρετικά ξανά τα δείγματα γραφής, θετικές προσδοκίες...

tags :
ΜΕΤΚΑ: Εξαιρετικά ξανά τα δείγματα γραφής, θετικές προσδοκίες...
ΜΕΤΚΑ: Στη τιμή των 8,8700 ευρώ αποτιμάται σε 460,8 εκατ. ευρώ. Και έρχεται τώρα και δημοσιεύει το 12μηνό της όπου εμφανίζονται – μεταξύ άλλων:-

ΚΕΡΔΗ 90,2 εκατ. ευρώ και πολλαπλασιαστής κερδών της 5,1(!!). Στο δ΄τρίμηνο πάντως δεν έβγαλε κέρδη.

Κύκλος εργασιών 609,3 εκατ. από 606,5 εκατ. πέρυσι. Κέρδη 90,2 εκατ. έναντι των 91,7 εκατ. στο περυσινό 12μηνο και ebitda 103,9 εκατ. από  101,9 εκατ. στο 2013. 

Παραμένει στα top picks λαμβάνοντας υπόψη και την δυναμική των ταμειακών ροών, αλλά και τις δυνατότητες διανομής μερίσματος.

Ταμειακά διαθέσιμα 288,3 εκατ. ευρώ και θετικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες 165,5 εκατ. ευρώ (πέρυσι: 81,6 εκατ.).

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανέρχεται στα 1,3 δισ. ευρώ εκ των οποίων το 90% αφορά ενεργειακά projects και το 75% έργα εκτός Ελλάδας. 

Η ΜΕΤΚΑ, το 2014, για ένα ακόμα έτος κατόρθωσε να διατηρήσει τις οικονομικές της επιδόσεις σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα παρά το ασταθές περιβάλλον που διαμορφώθηκε στις αγορές της Μ. Ανατολής. 

Κατάφερε, επίσης, να περιορίσει την έκθεσή της στην υψηλής επικινδυνότητας περιοχή του Ιράκ, συνάπτοντας συμφωνία με τη SEPCO III, για τη μεταβίβαση της ευθύνης εκτέλεσης του έργου στο Al-Anbar και την παροχή τεχνικής υποστήριξης έναντι προμήθειας. 

Το 2014 η ΜΕΤΚΑ επιβεβαίωσε τη στρατηγική της στόχευση για αξιοποίηση ευκαιριών στην εγχώρια αγορά, με την ανάληψη έργων υποδομής. 

Σημαντική εξέλιξη ήταν η επίσημη ανακήρυξη της εταιρείας ως Αναδόχου του σιδηροδρομικού έργου αξίας 227 εκατ. ευρώ στη γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη, για λογαριασμό της ΕΡΓΟΣΕ.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει να εστιάζει στην προσπάθεια επέκτασης σε νέες αγορές του εξωτερικού, δίνοντας όλο και περισσότερο έμφαση στις αγορές της Αφρικής

Eνώ ταυτόχρονα προσβλέπει στην αξιοποίηση της εμπειρίας και της υψηλής τεχνογνωσίας που έχει αναπτύξει, ώστε να διευρύνει το μερίδιο αγοράς που κατέχει στην ελληνική αγορά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης