Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

ΕΛΠΕ: Τα βασικότερα στοιχεία του ισολογισμού τους...

tags :
ΕΛΠΕ: Τα βασικότερα στοιχεία του ισολογισμού τους...
EΛΠΕ: Το Δ’ Τρίμηνο 2014, ο Όμιλος δημοσίευσε την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία όλων των εποχών για Δ’ τρίμηνο, διαμορφώνοντας έτσι τα ετήσια Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA 2014 σε 417 εκατ. ευρώ (2013: 178 εκατ.) και οδηγώντας σε θετικά Συγκρίσιμα Καθαρά Αποτελέσματα.

Όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου βελτίωσαν τις επιδόσεις τους, με ορισμένους κλάδους να επιτυγχάνουν ρεκόρ συνεισφοράς.

Στα αποτελέσματα του κλάδου διύλισης συνετέλεσαν το ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον διύλισης κατά το δεύτερο εξάμηνο και οι καλύτερες επιδόσεις των διυλιστηρίων του Ομίλου, μετά και τα έργα βελτίωσης στο διυλιστήριο Ελευσίνας στις αρχές του 2014.

Τα παραπάνω ενισχύθηκαν περαιτέρω από τις προσπάθειες ελέγχου των εξόδων και την αύξηση των εξαγωγών, που ανήλθαν στο 50% των συνολικών πωλήσεων.

Τα δημοσιευμένα αποτελέσματα επηρεάστηκαν σημαντικά από την πτώση των τιμών αργού πετρελαίου, με αντίκτυπο στην αποτίμηση αποθεμάτων.

Λόγω των υψηλών αποθεμάτων ασφαλείας που τηρούν τα διυλιστήρια, η συνολική ζημία λόγω πτώσης τιμών ανήλθε στα 484 εκατ. ευρώ.

Μετατρέποντας τα θετικά λειτουργικά αποτελέσματα 2014 σε δημοσιευμένα, σύμφωνα με ΔΠΧΠ, Καθαρά Αποτελέσματα -365 εκατ. ευρώ.

Ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα 1,1 δισ., σημαντικά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι ενώ ο δείκτης μόχλευσης διαμορφώθηκε στο 40% (Δ’ Τρίμ. 2013: 43%).

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης