Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Jumbo: Υστέρηση κύκλου εργασιών στο β΄τρίμηνο

tags :
Jumbo: Υστέρηση κύκλου εργασιών στο β΄τρίμηνο
Jumbo:

Η εταιρία δημοσίευσε στοιχεία πωλήσεων για το πρώτο εξάμηνο στα οποία καταγράφεται αύξηση πωλήσεων 7,7%. Αν αφαιρεθεί το πρώτο τρίμηνο όπου το ποσοστό διαμορφώθηκε σε 10,9% η αύξηση στο δεύτερο τρίμηνο περιορίζεται σε 5,4%.

Το αρνητικό κλίμα σε επίπεδο κατανάλωσης λόγω των πολιτικών εξελίξεων αποτέλεσε την βασική αιτία υστέρησης ενώ η εταιρία ανέφερε ως λόγο και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθώς ο Δεκέμβριος αφορά το 30% περίπου των συνολικών ετήσιων πωλήσεων.

Σε συγκρίσιμα καταστήματα οι πωλήσεις ήταν αμετάβλητες στο πρώτο εξάμηνο στην Ελλάδα ενώ οι υπόλοιπες γεωγραφικές ζώνες (Ρουμανία, Κύπρος, Βουλγαρία φαίνεται να πηγαίνουν με διψήφιους ρυθμός αύξησης.

Τέλος, η εισαγωγή των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου και η αποτύπωση της χρηματιστηριακής τιμής στον ισολογισμό της εταιρίας πιθανόν να αυξήσουν με έκτακτο τρόπο την κερδοφορία του εξαμήνου κατά 6 εκατ. ευρώ καθώς η διοίκηση είχε απομειώσει πλήρως την συμμετοχή της μετά το κούρεμα των Κυπριακών καταθέσεων και την μετατροπή τους σε μετοχές της Τράπεζας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης