Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Οι ηθοποιοί εναντίον της Μενδώνη: Η παραίτησή της δεν είναι αρκετή

Οι ηθοποιοί εναντίον της Μενδώνη: Η παραίτησή της δεν είναι αρκετή
«Δεν ξέρουμε αν η παραίτηση μιας υπουργού ή σύσσωμης της κυβέρνησης είναι αρκετή για να καθαρίσει η κοινωνία», διερωτάται το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών
Σχετικά Άρθρα

Κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και των όσων είπε στη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (19/2/2021) στρέφεται με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).
«Για όσα είδαμε και ακούσαμε χθες» τιτλοφορείται η ανακοίνωση, στην οποία οι ηθοποιοί κάνουν λόγο για «εκκωφαντική σιωπή» τριών εβδομάδων από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με τις καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα.
«Είδαμε την υπουργό χθες (19/2), να μιλά για “κράτος δικαίου” και σεβασμό στη Δικαιοσύνη και λίγες στιγμές μετά η ίδια να κατονομάζει τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, χαρακτηρίζοντάς τον “επικίνδυνο”, ενώ μόλις σήμερα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης (20/2).
Να δηλώνει ευθαρσώς πως “από τη στιγμή που ξεκινούν οι φήμες, επαναλαμβάνω, οι φήμες για τον Λιγνάδη, τον πιέσαμε πολύ να μας πει αν είχε ο ίδιος κάποια σχέση με αυτές και αν ο ίδιος ήταν πίσω από αυτές τις φήμες”.

Υποκαθιστώντας τον εισαγγελέα

Σε ποιο “κράτος δικαίου” και με ποια “θεσμική οδό” που η ίδια επικαλείται, η υπουργός – υποκαθιστώντας τον εισαγγελέα – παίρνει τηλέφωνα τον καταγγελλόμενο για να τον ανακρίνει η ίδια και δεν υποβάλει εξαρχής μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα;
Με ποια λογική καλεί τον καταγγελλόμενο και όχι τα θύματα;» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΗ.
«Δεν ξέρουμε αν η παραίτηση μιας υπουργού ή σύσσωμης της κυβέρνησης είναι αρκετή για να καθαρίσει η κοινωνία από τις αποκαλύψεις κυκλωμάτων που εμπλέκουν ακόμα και προσφυγόπουλα σε σεξουαλική εκμετάλλευση. Ξέρουμε όμως περίτρανα και αναντίρρητα πως, τη στιγμή αυτή, οι ηθοποιοί είμαστε μόνοι μας και αβοήθητοι.
Και για αυτό, μόνοι μας, αλληλέγγυοι και δυνατοί θα συνεχίσουμε.
Για ένα καλύτερο μέλλον στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, την μεταγλώττιση, τις δραματικές σχολές, τον Πολιτισμό και την κοινωνία γενικότερα.
Ώστε, κάποτε επιτέλους, να μην μένει καμία μόνη και κανένας μόνος» επισημαίνει το ΣΕΗ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης