Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Από 17 έως 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι "Νύχτες Πρεμιέρας"

tags :
Από 17 έως 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Αθηνών σβήνει φέτος τα 20 χρόνια ζωής
Από 17 έως 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», το οποίο, μάλιστα, φέτος γιορτάζει την 20η επέτειό του.
Το Φεστιβάλ κατάφερε μέσα στα πρώτα 20 χρόνια ζωής του να εδραιωθεί ως το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της πόλης, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του είδους του σε Μεσόγειο και Βαλκάνια.
Φέτος, θα παρουσιαστούν στο κοινό 100 νέες ταινίες μεγάλου μήκους απ' όλο τον κόσμο αλλά και από την Ελλάδα, τρία διαγωνιστικά τμήματα – μεταξύ των οποίων και ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως διαγωνιστικά τμήματα, το «Μουσική & Φιλμ» - ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και πάνω από 60 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.
Το πλήρες πρόγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί, ακόμα, ωστόσο αναμένεται πιστό στο όραμα του φεστιβάλ για κινηματογραφικά διαμάντια του ανεξάρτητου σινεμά, μια εκλεκτή σοδειά από τις πιο προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς, πολυσυζητημένα ντοκιμαντέρ, δημιουργίες που παντρεύουν απολαυστικά τη μουσική με τον κινηματογράφο, κλασικούς σταθμούς του παρελθόντος και μεταμεσονύκτιες προβολές.
To Φεστιβάλ υποστηρίζεται από το περιοδικό «Σινεμά» και τον ΟΤΕ, ενώ έχει ανακοινωθεί ειδικά για φέτος παράλληλη συνεργασία με την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης