Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Ε. Βενιζέλος (ΥΠΕΞ) - Ο Παρθενώνας δεν μπορεί να είναι ακρωτηριασμένος

Ε. Βενιζέλος (ΥΠΕΞ) - Ο Παρθενώνας δεν μπορεί να είναι ακρωτηριασμένος
Η προσπάθεια δεν θα σταματήσει μέχρι τα γλυπτά να επιστρέψουν στην Ελλάδα, όπου ανήκουν, τόνισε ο Ντ. Χιλ, πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνδέσμου για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα
Η επαναφορά στο προσκήνιο του θέματος της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί προκειμένου αυτό να επιτευχεί, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του υπ. Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Συνδέσμου για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ.
Όπως ανέφερ ο κ. Βενιζέλος «δεν μπορεί το μνημείο να είναι ακρωτηριασμένο», ενώ από την πλευρά του ο κ. Χιλ διεμήνυσε ότι η προσπάθεια δεν θα σταματήσει «μέχρι τα γλυπτά να επιστρέψουν στην Ελλάδα όπου ανήκουν».
Παράλληλα, ο κ. Χιλ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτό τον αγώνα και ότι έχει τη στήριξη περισσότερων από 16 χωρών, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για τη σημερινή του συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, τον οποίο και χαρακτήρισε «πρωταθλητή» σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε είναι διαρκής ο αγώνας «που κάνουμε χρόνια, και μαζί με τον κ. Χιλ τον κάνουμε για πάνω από 20 χρόνια» και τον ευχαρίστησε εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας για την αφοσίωσή του σε έναν τόσο σημαντικό παγκόσμιο σκοπό.
Όπως ανέφερε, «ο κ. Χιλ είναι ο πραγματικός πυλώνας στις προσπάθειες που κάνουμε για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, τώρα που έχουμε το μεγάλο επιχείρημα του νέου μουσείου. Τώρα που η διεθνής κοινή γνώμη έχει ευαισθητοποιηθεί ξανά για αυτό το μεγάλο ανοιχτό ζήτημα».
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησής τους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι εξετάστηκαν «τα επόμενα βήματά μας», τα οποία «ήδη έχουν γίνει από το υπουργείο Πολιτισμού και τον κ. Παναγιωτόπουλο, αλλά το υπουργείο Εξωτερικών παίζει πάντα έναν σημαντικό ρόλο σε όλα τα διεθνή fora και στην UNESCO».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «η συζήτησή μας ήταν ακριβώς στη μέθοδο που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να επαναφέρουμε το ζήτημα στο προσκήνιο και να έχουμε ένα αποτέλεσμα, γιατί το οφείλουμε αυτό στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, αλλά κυρίως το οφείλουμε στο ίδιο το μνημείο, το οποίο ζητάει να βρει το ταίρι του. Δεν μπορεί το μνημείο να είναι ακρωτηριασμένο» .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης