Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Παρατείνεται η έκθεση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων

tags :
Παρατείνεται η έκθεση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων
Θα εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο έως τα τέλη Ιουνίου 2014
Μέχρι τις 29 Ιουνίου 2014 θα μπορεί το κοινό να επισκέπτεται την περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων - Το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός», μετά την παράταση που αποφασίστηκε να δοθεί εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα για το πρώτο εξάμηνο του 2014.
«Η έκθεση έχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και πιστεύουμε ότι θα τη θαυμάσει και ο κόσμος που θα έρθει στη χώρα μας λόγω της προεδρίας. Αυτό είναι το τερπνόν. Το ωφέλιμο είναι ότι με την έκθεση αυτή έχουμε αύξηση των εσόδων του μουσείου από 45% ως 81% ανά μήνα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Γεώργιος Κακαβάς.
Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων χρονολογείται στο 60-50 π. Χ. Το φορτίο του, που χρονολογείται από τον 4ο έως και τον 1ο αιώνα π.Χ., ήταν κυρίως χάλκινα και μαρμάρινα αγάλματα με προορισμό πιθανότατα τη Ρώμη, ενώ μεταξύ αυτών ανακαλύφθηκε και ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, που θεωρείται από τους πρώτους υπολογιστές της ανθρωπότητας.  Η ανακάλυψή του έγινε τυχαία το 1900 από Σύμιους σφουγγαράδες και η ανέλκυσή του έγινε σε δύο φάσεις: τα έτη 1900-1901 και το 1976 από την Αρχαιολογική Υπηρεσία με τη βοήθεια του «Καλυψώ», του ωκεανογραφικού πλοίου του Ζακ Ιβ Κουστώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης