Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Γ. Καμίνης: Στόχος του φετινού χριστουγεννιάτικου εορτασμού στον Δήμο είναι «κανείς να μην μείνει μόνος»

Γ. Καμίνης: Στόχος του φετινού χριστουγεννιάτικου εορτασμού στον Δήμο είναι «κανείς να μην μείνει μόνος»
Ο φετινός εορτασμός θα εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα του πολιτισμικού χαρακτήρα της Αθήνας, την παράδοση, την ιστορία και τη σύγχρονη πόλη, επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων
Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο δήμαρχος της Αθήνας, Γ. Καμίνης, για την παρουσίαση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, τόνισε ότι ο φετινός εορτασμός θα εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα του πολιτισμικού χαρακτήρα της Αθήνας, την παράδοση, την ιστορία και τη σύγχρονη πόλη.
Στόχος όπως επισήμανε ο κ. Καμίνης, φέτος τα Χριστούγεννα είναι «κανείς να μη μείνει μόνος, να μη λείψει κανείς».
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου, ένα κόκκινο καράβι θα στολίζει την Πλατεία Συντάγματος, ενώ από τις 10 Δεκεμβρίου, που θα δώσει το σύνθημα ο δήμαρχος, θα φωταγωγηθεί όλο το κέντρο της πόλης.
Θα ακολουθήσει σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων: φλαμένκο και κλαρίνα, σουίνγκ και καντάδες, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, χοροί, τραγούδια, παραμύθια, θέατρο σκιών και πολλά άλλα θα πλημμυρίσουν τις γειτονιές της πρωτεύουσας με αρχή την Τρίτη 3 Δεκέμβρη στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου θα ακουστούν χριστουγεννιάτικες μουσικές Ανατολής και Δύσης.
Μάλιστα συνολικά 150 καλλιτέχνες και η Φιλαρμονική του δήμου θα βρεθούν σε δρόμους, πλατείες, παιδικές χαρές, λέσχες φιλίας, σε σταθμούς μετρό, στη δημοτική βιβλιοθήκη, στο μουσείο λαϊκής τέχνης «Αγγελική Χατζημιχάλη» και σε 14 πολιτιστικά κέντρα.
Η αλλαγή του χρόνου θα γίνει στο Θησείο, όπου από τις 14:00 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της παραμονής, παρέες μουσικών και θεατρίνων θα ξεχύνονται από το πουθενά, δημιουργώντας έναν εορταστικό ιστό με αποκορύφωμα την κεντρική εκδήλωση στην Αποστόλου Παύλου.
Παράλληλα σε όλες τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας θα βρίσκονται καλλιτεχνικές, ενώ το βράδυ οι καλλιτέχνες που θα συντροφεύσουν τους Αθηναίους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του 2014 θα είναι ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Γιώτα Νέγκα, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.
bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης