Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Τον καθαρισμό των υπαίθριων γλυπτών ενέκρινε ο Δήμος Αθηναίων

tags :
Τον καθαρισμό των υπαίθριων γλυπτών ενέκρινε ο Δήμος Αθηναίων

Μέσω διαγωνισμού θα γίνει η ανάθεση του έργου που θα κοστίσει 771.210 ευρώ

Στον καθαρισμό των υπαίθριων γλυπτών στο κέντρο της πόλης προχωρά ο Δήμος Αθηναίων, καθώς η δημοτική αρχή, προγραμματίζει ειδικό διαγωνισμό αποκατάστασής τους.
Συγκεκριμένα το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών έχει προχωρήσει στην έγκριση των ειδικών τεχνικών όρων του διαγωνισμού για την αποκατάσταση σε 188 ανδριάντες, προτομές, ολόσωμα, στήλες και ελεύθερες συνθέσεις που αποτελούν ιδιοκτησία του Δήμου.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 771.210 ευρώ και θα έχει ως στόχο τη διάσωσή των γλυπτών, ώστε να αντιμετωπίστουν οριστικά τα όποια προβλήματα έχουν σωρευτεί τα τελευταία χρόνια και θα αναδειχθεί ο μοναδικός ιστορικός χαρακτήρας της πόλης και ιδιαίτερα της κεντρικής της περιοχής.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Υποδομών, το έργο είναι «ειδικής φύσης λόγω της ιδιαίτερης γνώσης και εμπειρίας που θα πρέπει να διαθέτουν όσοι αναλάβουν να εκτελέσουν τον καθαρισμό και αποκατάσταση των γλυπτών έργων, καθώς και της μεγάλης προσοχής που θα πρέπει να επιδείξουν, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε φθορά των έργων και να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Παράλληλα επισημαίνεται ότι έχουν εκπονηθεί οι αναγκαίες μελέτες και έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες «προς εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου από το τρέχον ΕΣΠΑ, ώστε να είναι αυτό ώριμο για δημοπράτηση».


bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης