Τελευταία Νέα
Πολιτισμός

Θέατρο δρόμου στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης Βίας κατά των Γυναικών

tags :
Θέατρο δρόμου στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης Βίας κατά των Γυναικών

Θέατρο δρόμου στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης Βίας κατά των Γυναικών διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.
Πρόκειται για μια κινητή δράση - θέατρο δρόμου που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας σε διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας. Η δράση θα έχει διάρκεια 10 λεπτών και θα επαναλαμβάνεται ανά δύο ώρες, ξεκινώντας από τις 10.00 το πρωί και τελειώνοντας στις 8.00 το βράδυ.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις στην Πλατεία Συντάγματος, στις 10:00 και στις 12:00, δύο στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης στις 14:00 και στις 16.00, μία στην Πλατεία Κεραμεικού στις 18:00 και μία στη Στοά CityLink στην οδό Βουκουρεστίου στις 20:00.
Τον μονόλογο διάρκειας 10 λεπτών έχει συνθέσει η σκηνοθέτις Μαριάννα Κάλμπαρη, μέσα από αληθινές ιστορίες κακοποιημένων γυναικών, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα της βίας που ασκείται εις βάρος τους, όπως ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, εμπορία ανθρώπων (trafficking) κλπ.
Θα τον ερμηνεύσει η ηθοποιός Δώρα Σαμψώνα, πλαισιωμένη από νέους εθελοντές, αγόρια και κορίτσια, που θα μοιράζουν το ενημερωτικό υλικό της ΓΓΙΦ, ενώ με την παρουσία τους θα τιμήσουν την εκδήλωση γνωστές Ελληνίδες ηθοποιοί.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης