Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Γι αυτό και η αγορά ποτέ δεν πεθαίνει!

tags :
Γι αυτό και η αγορά ποτέ δεν πεθαίνει!
Μετοχές που έχουν διαλύσει κεφάλαια επί κεφαλαίων ξαφνικά χαρίζουν απίστευτα κέρδη
___________

Γι αυτό και η αγορά ποτέ δεν πεθαίνει!

Μετοχές που έχουν διαλύσει κεφάλαια επί κεφαλαίων ξαφνικά χαρίζουν απίστευτα κέρδη σε χρόνο dt σε όσους διαθέτουν τα δύο απαραίτητα συστατικά που πρέπει να διαθέτει ένας επενδυτής προκειμένου να επιβιώνει αρχικά και να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδό του αργότερα… Τουτέστιν… διαίσθηση και σωστό timing. Τρανές αποδείξεις τα τωρινά παραδείγματα από τις μετοχές των Πειραιώς, ΜΙΓ, ΔΕΗ.

Παράλληλα, δεν μένουν παραπονεμένοι όσοι αγνοούν αντιστάσεις και στηρίξεις κι απλά ακολουθούν τον απαράβατο και ανίκητο κανόνα της αγοράς. Δηλαδή, πίστη στα θεμελιώδη… Ατελεύτητος ο κατάλογος των μετοχών που επιβεβαιώνουν αυτόν τον κανόνα, γνωστές όλες ανεξαιρέτως στους φίλους του μ/μ. Και δεν μιλάμε για 5,10 ή και 20 μετοχές αλλά σημαντικά περισσότερες. Και μάλιστα στην πλέον άσχημη οικονομική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Μία άλλη κατηγορία στο ταμπλό, όχι σταθερή παράμετρος αλλά κατά καιρούς εμφανιζόμενη είναι οι μετοχές που υστερούν συγκριτικά με άλλες ομοειδείς ή του ιδίου χώρου ή παραπλήσιων. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των ΤΙΤΠ με ΤΙΤΚ (στα 8 με 9 ευρώ ο πρώτος, στα 20 και βάλε ο δεύτερος, ΓΕΚΤΕΡΝΑ/ΤΕΝΕΡΓ (στο…50%!!), CENER και Viohalco κλπ κλπ.

Και τώρα έρχεται το ταμπλό και δείχνει… ΥΓΕΙΑ κ/φση 187 εκατ. ευρώ και ΙΑΣΩ… 85!! Απλά, δεν ξανάγινε!

Για την αγορά και τους… σερίφηδες, τους καταστροφολάγνους, τους μοιρολάτρες δεν έχουμε κάτι να συμπληρώσουμε. Δεν θα χάνουμε δα την ώρα μας με δαύτους. Τους βλέπει η αγορά και σπάει πλάκα μαζί τους…

Για δε τους υπόλοιπους, να μην ξεχνάνε…

ΣΛΟΓΚΑΝ(1): Κοιτάμε μετοχές, κλάδους και όχι δείκτες και αντιστάσεις…

ΣΛΟΓΚΑΝ (2): ΣΥΧΝΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε… Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες». Σύμφωνα με τον Burton Malkiel: Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΣΧΟΛΙΟ: Για να δουν χαρά από το Χ.Α οι πολλοί, θα πρέπει να αλλάξουν απλά νοοτροπία και τακτική προσέγγισης στις μετοχές που επιλέγουν. Μέχρι τότε, απλά θα τρώνε από τις σάρκες τους μέχρι να μην τους μείνει τίποτα.

ΣΧΟΛΙΟ(1): Χορταστικές αποδόσεις γεύονται όσοι ασχολούνται με τις μετοχές αγνοώντας το τι κάνουν οι δείκτες και οι στηρίξεις, αντιστάσεις τους. Για του λόγου το αληθές απλά σας αναφέρουμε ονομαστικά… ΧΑΛΚΟΡ, ΙΚΤΙΝΟΣ, ΕΛΤΡΑΚ, ΜΕΡΚΟ, JUMBO, LAMDA, SARANTIS, ΔEH, ΥΓΕΙΑ, ΙΑΣΩ οι μετοχές των οποίων και όχι μόνον, προσφέρουν σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα καλές έως εξαιρετικές αποδόσεις.

Η κάθε μία έχει τον δικό της λόγο, την δική της αιτία. Και αυτό πρέπει να “κυνηγάει” κανείς στο ταμπλό του ΧΑ από αυτούς που παραμένουν ενεργοί στις επάλξεις του. Και δεν είναι φυσικά μόνον αυτές, είναι κι άλλες. Και έρχονται και οι επόμενες…

ΣΧΟΛΙΟ(2): Ψάξιμο και διάβασμα χρειάζεται… Ει δ’ άλλως δεν βλέπουμε τον λόγο του να ασχολείται κανείς με την αγορά του χρηματιστηρίου. Μία αγορά καθόλα παρεξηγημένη από τους έλληνες κεφαλαιούχους, για λόγους που κάποια ημέρα θα σας αναπτύξουμε.

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης