Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Η ομάδα που ανεβάζει το Χρηματιστήριο!

tags :
Η ομάδα που ανεβάζει το Χρηματιστήριο!



ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΜΟΝΤΕΡΝΟ, ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ - ΣΑΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΚΑΡΥΔΕΝΙΟ ΣΚΡΙΝΙΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΦΛΟΡΕΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ

Ο δρόμος για την Κωνσταντινούπολη είναι μακρύς. Αλλά αυτός ο Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός που τσάκισε την Εφές, πάτησε την Αρμάνι και νίκησε θέλγοντας σε βαθμό παραζάλης την Μπασκόνια (τη νικήτρια της Ρεάλ στη Μαδρίτη δυο ημέρες πριν!) μπορεί να βλέπει μακριά. Σίγουρα έως την οκτάδα, ενδεχομένως έως την τετράδα της Πόλης για το ραντεβού με τις υπέροχες μνήμες της ευρωπαϊκής στέψης του 2012. Ο Ολυμπιακός περιλαμβάνεται στις ομάδες που στις ημέρες μας όρμησαν στις παλιές αποθήκες του μπάσκετ –με τις πεπαλαιωμένες αντιλήψεις για σιδερένιες άμυνες, αργό ελεγχόμενο ρυθμό, χαμηλά σκορ κ.λπ.– και άρχισαν να τις αδειάζουν από τα καρυδένια σκρίνια της γιαγιάς και τη σκουριασμένη Φλορέτα του παππού!

Και προχθές, με αυτό το καταπληκτικό θέαμα που είδαμε στη Βιτόρια όλοι μας (μπασκετικοί επαΐοντες και μερικώς ή ολικώς αδαείς) τινάχθηκε μια από τις αποθήκες με τις παλιές αξίες στον αέρα. Βλέποντας αυτόν τον αγώνα (που έδωσε υπόσταση στον τυποποιημένο όρο της αθλητικής δημοσιογραφίας «συγκλονιστικό») σκέφτηκα ότι πρέπει να έχουν περάσει αιώνες από την περίφημη δήλωση του Παναγιώτη Γιαννάκη ότι στο μπάσκετ η άμυνα είναι Τράπεζα, βάζεις τα λεφτά και σου αποδίδει σταθερά τόκο, αλλά η επίθεση είναι Χρηματιστήριο – τη μια σε χρυσώνει και την άλλη σε καταστρέφει. Φαίνονται αιώνες, έστω και αν πάνε δεν πάνε δέκα χρόνια από τότε που ειπώθηκε η ατάκα του «Δράκου».

Ο Ολυμπιακός με τη διαστημική ταχύτητα, τις τάπες, τα καρφώματα, τον ασύλληπτο ρυθμό, την πολυμορφία και την πολυφωνία στο παιχνίδι του, ήταν προχθές εκστατικός. Ένα σύνολο με τεράστιο βάθος, με δυο ισότιμες πεντάδες που εναλλάσσονται σχεδόν αυτούσιες και μοιράζουν ομοιόμορφα τον χρόνο συμμετοχής. Μια ομάδα που δεν αισθάνεται, δεν καταλαβαίνει τίποτα,όταν μένει χωρίς πόντο η βασική της καλαθομηχανή, όπως προχθές ο Πρίντεζης. Γιατί από την άλλη πλευρά αναδεικνύει τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων: Μάντζαρης 17, Παπανικολάου 15, Σπανούλης 15, Γκριν 13.

Νομίζω ότι στο πρόσωπο του Ολυμπιακού, το Χρηματιστήριο ανακάμπτει. Το μπασκετικό Χρηματιστήριο, εννοείται. Γιατί το άλλο είναι σαν την Ελλάδα. Πολύ βαθιά κάτω από το χώμα. 

Διον. Βραϊμάκης
(Δημοσιεύεται στη Live Sport του Σαββάτου) 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης