Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Planet…Panathinaikos! 15(!) διαφορετικές εθνικότητες θα βρίσκονται φέτος στα αποδυτήρια

tags :
Planet…Panathinaikos! 15(!) διαφορετικές εθνικότητες θα βρίσκονται φέτος στα αποδυτήρια

 

Good morning, Bom dia, Buongiorno, Buenos dias, добро утро, Bonjour, God morgon, Καλημέρα! Αυτές οι λέξεις θα ακούγονταν καθημερινά στο Κορωπί, αν κάθε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού αποφάσιζε να καλημερίσει τους συμπαίκτες του στην μητρική του γλώσσα!

Το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές του κινήσεις και από την ελληνοποίηση του 2013 πέρασε στην… αντίπερα όχθη με ποδοσφαιριστές από κάθε γωνιά του πλανήτη! Συνολικά στα αποδυτήρια του συλλόγου βρίσκονται ποδοσφαιριστές από δεκαπέντες διαφορετικές χώρες, με την μερίδα του λέοντος να διαθέτει η Λατινική Αμερική και η Αφρική!

Planet… Panathinaikos!

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις! Τo Gazzetta Weekend Journal… μέτρησε τις 15 (!!!) διαφορετικές εθνικότητες που θα βρίσκονται φέτος στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού!


ΕΛΛΑΔΑ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Παναθηναϊκός δεν έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο στο έμψυχο δυναμικό του. Μετά το ολικό λίφτινγκ στο ρόστερ, μόλις οκτώ γηγενείς παίκτες αγωνίζονται στους «πράσινους» και μόνο ο Γιώργος Κουτρουμπής έχει ρόλο βασικού.
Αναλυτικά: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Ξενόπουλος, Ο. Βλαχοδήμος, Π. Βλαχοδήμος, Στάϊκος


ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Πάντοτε ο Παναθηναϊκός είχε μία διαφορετική, μία σχέση αδυναμίας με την Αργεντινή και τους παίκτες από την χώρα του ταγκό! Φέτος, τέσσερις ποδοσφαιριστές από την πατρίδα του… Θεού του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα, θα φορέσουν την πράσινη φανέλα. Αυτοί είναι οι: Λέτο, Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ρινάλντι.


ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η χώρα του καφέ, η χώρα που το ποδόσφαιρο αποτελεί την πρώτη και μεγαλύτερη… θρησκεία. Μετά τον σπουδαίο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Παναθηναϊκός ξαναβρίσκει στο πρόσωπο του Μολέδο έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή.


ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Η Λατινική Αμερική στο Κορωπί δεν τελειώνει με την Αργεντινή και την Βραζιλία. Υπεύθυνος για αυτό ο Βίκτορ Ιμπάρμπο που έγινε ο πρώτος Κολομβιανός παίκτης στην ιστορία του συλλόγου.

ΑΓΓΛΙΑ

Η παρουσία Άγγλου ποδοσφαιριστή σε ελληνική ομάδα αποτελεί σπάνιο γεγονός αλλά ο Λουκ Στιλ ήρθε το καλοκαίρι του 2014 και «έδεσε» στο «τριφύλλι», όντας βασικός και αναντικατάστατος κάτω από την εστία.

ΙΤΑΛΙΑ

Από την στιγμή που το τεχνικό επιτελείο είναι… made in Italy δεν θα μπορούσε να λείπει ποδοσφαιριστής από το Καμπιονάτο. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Τζαντομένικο Μέστο…

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Κανονικά θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στους Έλληνες μετά από πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό. Ο Κάρλος Ζέκα από φέτος δεν αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο της Ιβηρικής στο ποδοσφαιρικό τμήμα του «τριφυλλιού», καθώς έχει παρέα τον Νούνο Ρέις!

ΣΟΥΗΔΙΑ

Το 2014 ήταν η «σουηδική μαφία» με την παρουσία των Μπεργκ, Μπαϊράμι και Μπερίσα. Το «κανόνι» του Παναθηναϊκού έμεινε μόνο του αλλά η μεταγραφή του Νίκλας Χουλτ αυτό το καλοκαίρι, δεν τον κάνει να αναπολεί και τόσο τους συμπατριώτες του…

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Η Σουηδία, πάντως,  δεν είναι… παίζει μόνη της, όσον αφορά την Σκανδιναβία στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Ο Ρόμπιν Λουντ είναι ο άνθρωπος από την Φινλανδία!

ΔΑΝΙΑ

Την τριάδα από τον βορρά της Ευρώπης έρχεται να συμπληρώσει ο Ράσμους Τελάντερ! Ο Δανός αμυντικός που προσπαθεί να βρει την… υγειά του, θα ήταν βασικότατος αλλά ας όψεται το πρόβλημα στο πέλμα.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ότι πιο κοντινό(χιλιομετρικά) σε Ελλάδα. Ο Ιβάν Ιβανόφ υπέγραψε αυτό το καλοκαίρι και έγινε ο επόμενος Βούλγαρος στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού μετά τον πιτσιρικά, τον Βλάντιμιρ Γκάντσεφ.

ΚΟΓΚΟ

Μέχρι και την Τετάρτη το πρωί, ο Παναθηναϊκός δεν είχε ποδοσφαιριστή από το… εξωτικό Κογκό. Με το «διπλό» χτύπημα, όμως, ο Σάμπα και ο Εμποκού θα υψώσουν την δική τους σημαία στο «Καλαφάτης»!

ΓΚΑΝΑ

Από τον Εσιέν που ήρθε και δεν ακούμπησε, στον Γουακάσο που με το… καλημέρα δείχνει ότι ήρθε για να βοηθήσει και μάλιστα πολύ τον Παναθηναϊκό. Από Γκανέζο σε Γκανέζο υπάρχει διαφορά…

ΜΑΛΙ

Ο Οσμάν Κουλιμπαλί ήρθε από τον Πλατανιά στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και μετά τον Σεντρίκ Καντέ, θέλει να επιβεβαιώσει πως οι παίκτες από το Μάλι «πιάνουν» στον Παναθηναϊκό.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Ακόμη μία χώρα από την Αφρική. Εκπρόσωπος της ο Ολιβιέ Μπουμάλ…

*Οι εθνικότητες θα μπορούσε να είναι και 16 αν ο Γιενς Βέμερ που… τυπικά ανήκει ακόμη στον Παναθηναϊκό είχε και ενεργό συμμετοχή στα αποδυτήρια!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης