Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Η Γερολυμάτος στη λίστα «1000 companies to inspire Europe» του LSE Edit This Post

tags :
Η Γερολυμάτος στη λίστα «1000 companies to inspire Europe» του LSE Edit This Post

Η Γερολυμάτος International συγκαταλέχθηκε στην έκθεση “1000 companies to inspire Europe” του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, London Stock Exchange και διακρίθηκε μεταξύ άλλων 21 εταιρειών στην Ελλάδα για την πορεία της στον φαρμακευτικό κλάδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ο Πρόεδρος της Γερολυμάτος International ΑΕΒΕ, κ. Νίκος Γερολυμάτος,δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη τιμή να συγκαταλεγόμαστε ανάμεσα στις 1.000 Ευρωπαϊκές εταιρείες που εμπνέουν την Ευρώπη με την ανάπτυξη, την κερδοφορία και την αύξηση του προσωπικού τους.
Για μας, αυτή η επιτυχία αποτελεί αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειας μας για επίτευξη των επιχειρηματικών μας στόχων, με γνώμονα την εξωστρέφεια, την καινοτομία, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της αγοράς εργασίας στη χώρα μας.»
______________

Ιστορικό
Εδώ και σχεδόν 90 χρόνια το όνομα Γερολυμάτος είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χώρο της υγείας και της ομορφιάς. Η ιστορία της εταιρείας χρονολογείται από το 1923 όταν ο Φαρμακοποιός Νικόλαος Π. Γερολυμάτος άνοιξε φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας το οποίο εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων.

Το φαρμακείο αυτό καταστράφηκε ολοσχερώς τον Δεκέμβριο του 1944 οθώντας τον δεκαοκτάχρονο –τότε- Παναγιώτη Γερολυμάτο να ξεκινήσει εισαγωγές και εμπόριο φαρμακευτικών και κτηνιατρικών προϊόντων από ένα πατάρι στο κέντρο της Αθήνας που αποτέλεσε και τα πρώτα γραφεία της νεοιδρυθείσας εταιρίας!

Η μικρή οικογενειακή φαρμακευτική επιχείρηση που απασχολούσε μόλις τρία άτομα στην αφετηρία της, ξεκίνησε το δύσκολο δρόμο της ανάπτυξης και με πολύ γρήγορα βήματα μέσα σε τρεις δεκαετίες -εμπνευσμένη πλέον από την ηγεσία και επιχειρηματικότητα του γιού του ιδρυτή της Παναγιώτη Ν. Γερολυμάτου- έφθασε το 2008 να απασχολεί 1.100 εργαζόμενους με κύκλο εργασιών κοντά στα 300.000.000 € και να γίνει μια από τις κορυφαίες εταιρείες υγείας και ομορφιάς στην Ελλάδα -με προιόντα που έγιναν και είναι μέχρι σήμερα σημεία αναφοράς στις κατηγορίες που δραστηριοποιούνται- απολαμβάνοντας το γενικό σεβασμό και την αναγνώριση.

Ωστόσο, τα τελευταία 3 χρόνια έλαβαν χώρα οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία της εταιρείας:
Τον Οκτώβριο του 2008 όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου Εταιρειών Γερολυμάτος που αφορούσαν την Ελληνική αγορά μεταβιβάζονται σε εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών φαρμακευτική εταιρεία. Από την συμφωνία εξαιρέθηκαν οι διεθνείς δραστηριότητες όπως και το κομμάτι των εξαγωγών.
Τον Μάιο του 2009 αποβιώνει ο χαρισματικός & πρωτοπόρος ιδρυτής της εταιρείας Παναγιώτης Ν. Γερολυμάτος.



Η νέα εταιρεία – GEROLYMATOS INTERNATIONAL- υπό την ηγεσία πλέον του Νικόλαου Π. Γερολυμάτου -3η γενιά της οικογένειας Γερολυμάτου –αναδιοργανώνεται εκ βάθρων, επικεντρώνεται στην επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της, ενδυναμώνει τις θυγατρικές εταιρείες της στο εξωτερικό καθώς και επενδύει & αναπτύσσει τα δικά της προϊόντα – εκμεταλλευόμενη το δίκτυο αντιπροσώπων της σε τουλάχιστον 50 χώρες ανά τον κόσμο. Διαβλέποντας , ο κ. Νικόλαος Π. Γερολυμάτος, τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην Ελληνική Φαρμακευτική αγορά- και παρόλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία- τον Σεπτέμβριο του 2011 αποφασίζει την επαναδραστηριοποίηση της εταιρείας Γερολυμάτος στην Ελλάδα στο χώρο του φαρμακείου μέσω του κλάδου:



Πιστή πάντα στις αρχές και το όραμα του ιδρυτή της Παναγιώτη Ν. Γερολυμάτου και έχοντας μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης, φιλίας και σεβασμού τόσο με την φαρμακευτική όσο και με την ιατρική κοινότητα, η εταιρεία ήδη επισκέπτεται απευθείας 2.500 φαρμακεία, όλες τις Φαρμακαποθήκες & Συνεταιρισμούς και ενημερώνει για τα προϊόντα της Παιδιάτρους, ΩΡΛ και επιλεγμένους Φυσικοθεραπευτές.

Στο portfolio της εταιρείας βρίσκονται προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και αποτελεσματικότητας όπως:


Το SINOMARIN το υπέρτονο διάλυμα θαλασσινού νερού το οποίο αποτελεί την ιδανική και φυσική λύση για την αποσυμφόρηση και τον καθαρισμό της βουλωμένης μύτης, χάρη στην περιεκτικότητα του σε χλωριούχο νάτριο (2,3%). Το Sinomarin ® διατίθεται σε τουλάχιστον 40 χώρες παγκοσμίως.


To NEO Sinomarin® Cold & Flu Relief – εμπλουτισμένο με ευκάλυπτο, δυόσμο & θυμάρι, το οποίο είναι ένα 100% φυσικό, ρινικό αποσυμφορητικό, ειδικό για την ανακούφιση από τα ρινικά συμπτώματα της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος.


Το εξαιρετικά αποτελεσματικό υπακτικό φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα φυτικής προέλευσης TAMARINE.


Την Ολοκληρωμένη Επιστημονική Φροντίδα για τα μαλλιά, τις βλεφαρίδες & τα νύχια, FOLTENE.


Τη σειρά βιολογικών προϊόντων Βρεφικής & Παιδικής Διατροφής HiPP, με τη σφραγίδα της εταιρείας HiPP η οποία αποτελεί τον κορυφαίο παραγωγό παγκοσμίως πιστοποιημένων βιολογικών πρώτων υλών. Στην Ελλάδα η είναι παρούσα με μία μεγάλη γκάμα προϊόντων όπως: σειρά βιολογικών γαλάτων, σειρά κρεμών (ρυζάλευρο, κρέμα 7 δημητριακών, φαρίν λακτέ, φαρίν λακτέ καληνύχτα, μπισκοτόκρεμα), παιδική φρυγανιά, παιδικά μπισκότα, παιδικά γαριδάκια καλαμποκιού, ρυζογκοφρετάκια, φρουτόκρεμες έτοιμες σε βαζάκια καθώς και παιδικές τροφές έτοιμες σε βαζάκια.


Το BIOFREEZE, το πρωτοποριακό προϊόν της εταιρείας Performance Health Inc. σε μορφή gel, roll-on & spray που ανακουφίζει πόνους μυών και αρθρώσεων βασιζόμενο στις ευεργετικές ιδιότητες της Κρυοθεραπείας γνωστή και ως «Η ψυχρή μέθοδος».


Το πρώτο αντιφθειρικό προϊόν που εξοντώνει ψείρες και κόνιδες και τις κρατάει μακριά από τα μαλλιά.


Τα προϊόντα της εταιρείας Alcon® :

  • Systane® Family, πολύ γνωστές λιπαντικές οφθαλμικές σταγόνες Systane Ultra σε τρεις διαφορετικές συσκευασίες (drops, monodose & gel drops) και Systane Balance drops, για την αντιμετώπιση της οφθαλμικής ξηρότητας.
  • OPTI-FREE®Pure moistOPTI-FREE® Express & AOSEPT®, πολύ γνωστά διαλύματα για τον υγιεινό καθαρισμό των φακών επαφής.
  • Vitalux®Plus & Omega, σειρά εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής για την υγεία των ματιών.

Επίσης, η Gerolymatos OTC συνεργάζεται με την εταιρεία BASF έχοντας την αποκλειστική διάθεση στα φαρμακεία των τρωκτικοκτόνωνSTORM.




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης