Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Mόλις (1) θετική παρουσία στις τελευταίες (15) και έναυσμα για σκέψεις...

tags :
Mόλις (1) θετική παρουσία στις τελευταίες (15) και έναυσμα για σκέψεις...

Θα πίστευε κανείς ότι προκειμένου περί της μετοχής της Τέρνα Ενεργειακή το φαινόμενο να εμφανίζει μόλις μία θετική στις πρόσφατες (15) παρουσίες της στο πίνακα του ΧΑ είναι περίπου μοναδικό.


Όμως η… λεγάμενη έχει να επιδείξει και μάλιστα στο ξεκίνημα της χρονιάς (15) ναι, δεκαπέντε αυθεντικές στη σειρά συνεδριάσεις χωρίς ΣΥΝ μπροστά από την τιμή της!

Ανεξάρτητα των ανωτέρω παρατηρήσεων η παρούσα αδυναμία της προσφέρεται σαν… “Ψωμί στο βούτυρο” των παικτών ή των traders του ΧΑ, της πολύ συμπαθούς αυτής επενδυτικής κατηγορίας… Που παλεύουν μόνον με… Δαίμονες.

______________________________

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ- ΧΡΗΣΗ 2015

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,1585 ευρώ έναντι 0,0512 ευρώ για το 2014. Ο καθαρός δανεισμός (σύνολο δανείων μείον ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και δεσμευμένες καταθέσεις) σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθε σε 319,4 εκατ. ευρώ έναντι 254,6 εκατ. για το οικονομικό έτος 2014.

Η καθαρή θέση στα 341,9 εκατ. ευρώ και ο δείκτης δανειακής μόχλευσης 0,93. Αποτιμάται σε 289,7 εκατ. ευρώ (P/bv 0,85), με τον πολλαπλασιαστή κερδών στο 16,5. Στα 2,6500 ευρώ η τιμή της μετοχής στο ταμπλό με την λογιστική αξία της στα 3,1300 ευρώ…

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 99,3 εκατ. ευρώ, έναντι 74,07 εκατ. ευρώ για το 2014, σημειώνοντας αύξηση 34%. Η σχέση ev/evitda διαμορφώνεται στο 5,8 και σ’ένα ικανοποιητικό νούμερο. Ο όμιλος έχει περιθώρια ανάπτυξης υπό νορμάλ συνθήκες…

___________________________

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΚΘΕΣΗ

Σε ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ από ΑΓΟΡΑ υποβάθμισε την σύσταση για την μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής η Eurobank Equities σε έκθεσή της προ 2διμήνου στην οποία μειώνει και την τιμή-στόχο στα 3,2000 από 3,5000 ευρώ.

Αιτία η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης να ακυρώσει τις σχεδιασμένες επενδύσεις στην Ελλάδα και να επεκταθεί στο εξωτερικό.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι η στροφή της εισηγμένης στο εξωτερικό και δη στις ΗΠΑ είναι θετική, δεδομένου ότι οι συνεχιζόμενες νομοθετικές αλλαγές στην Ελλάδα παράσχουν περιορισμένη ορατότητα για τις μακροχρόνιες ταμειακές ροές.

Και εκτιμά ότι παρά τις προοπτικές αύξησης των κερδών, η μετοχή είναι δίκαια αποτιμημένη στα τρέχοντα επίπεδα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης