Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

ΛΟΥΚΕΤΟ στα μισά περίπτερα της χώρας

tags :
ΛΟΥΚΕΤΟ στα μισά περίπτερα της χώρας
ΛΟΥΚΕΤΟ στα μισά περίπτερα της χώρας:

Ο κλάδος των περιπτερούχων – που απασχολεί άμεσα και έμμεσα 100.000 εργαζομένους και επιβιώνει ως επί το πλείστον από την πώληση καπνικών – έχει πληγεί σημαντικά από την κρίση με τον αφανισμό του να είναι προ των πυλών, όπως εξηγούν οι εκπρόσωποί του.

Οι καπνοβιομηχανίες στο άμεσο μέλλον θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν καταστήματα μικρής λιανικής, θέτοντας στο περιθώριο τους επαγγελματίες του χώρου, όπως καταγγέλλουν οι διάφοροι παράγοντες.

Από το 2012 – οπότε και τα περίπτερα έπαψαν να αποτελούν ευεργετήματα για τους ανάπηρους και τα θύματα του πολέμου-  όταν ένα από αυτά χηρεύει περνά στην κυριότητα των δήμων με τη δυνατότητα να μπορούν να το βγάλουν σε πλειστηριασμό. Oι περισσότεροι από αυτούς, παρ’ όλα αυτά ευνοούν μεγάλες αλυσίδες, που δημιουργούν καταστήματα εξυπηρετώντας κυρίως τα συμφέροντα συγκεκριμένων καπνοβιομηχανιών, όπως εξηγούν οι εκπρόσωποι του κλάδου.

Την ίδια στιγμή, οι φόροι αλλά και τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν οι περιπτεράδες εάν αυθαιρετήσουν είναι τριπλάσια, επισημαίνουν, σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις όπως για παράδειγμα οι καφετέριες. Ακόμη ένα μέτωπο που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι περιπτερούχοι είναι το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων. Οι συνολικές απώλειες για το κράτος από το φαινόμενο αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η κυβέρνηση ψάχνει παντού να βρει ισοδύναμα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης