Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ από το "Χ" της Τρίτης 8/9

tags :
Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ από το
!ΣΧΟΛΙΟ {ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ}: Για άλλη μια περίοδο οι εισηγμένες εταιρίες έμειναν στις επιμέρους εντυπώσεις, αποτυγχάνοντας να εμφανίσουν ένα πιο γενναιόδωρο αποτέλεσμα..

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ που θα είχε τουλάχιστον μια ισχυρότερη προβολή στην αύξηση του ΑΕΠ αλλά και στην πολυετή προσπάθεια αναδιαρθρώσεων που έχει συντελεσθεί από το ξεκίνημα της κρίσης και μετά. 

Όταν σχεδόν 2 στις 3 εταιρίες παρουσιάζει ζημιές ή οριακό αποτέλεσμα η εστίαση γίνεται αναγκαστικά πιο επιλεκτική και με γνώμονα περισσότερα στοιχεία από τον ισολογισμό. 

Επειδή η συνέχεια της χρήσης είναι λίγο πολύ γνωστή και σίγουρα όχι τόσο αισιόδοξη όπως αποτυπώθηκε στο πρώτο μισό  της χρονιάς τα επενδυτικά κριτήρια επιβάλλεται να είναι όσο το δυνατόν πιο αυστηρά ενσωματώνοντας όλους τους –ή έστω τους περισσότερους- μη συστημικούς κινδύνους. 

Άλλωστε η εμπειρία των τελευταίων ετών έδειξε ότι οι καλές εταιρίες έχουν την πρώτη τύχη όταν τα δεδομένα αλλάξουν και θα έχουν την δυνατότητα εφόσον και η εμπορευσιμότητα τους το επιτρέπει να κεφαλαιοποιήσουν τις καλές επιδόσεις τους. 

Χωρίζοντας την Χρηματιστηριακή αγορά σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος της κάθε επιχείρησης και την αποτίμηση της εντοπίσαμε τους ποιοτικότερους ισολογισμούς του α’ εξαμήνου. 

Βασικό κριτήριο επιλογής αποτέλεσε η κερδοφορία τόσο στο εξάμηνο όσο και στο β’ τρίμηνο. Η κερδοφορία είναι η πεμπτουσία του ισολογισμού. 

Είναι ότι και το γκολ στο ποδόσφαιρό. Ειδικά αν συνοδεύεται και από ικανοποιητική ρευστότητα τότε το αποτέλεσμα έχει τις πιθανότητες με το μέρος να δώσει την νίκη ή στην απλή οικονομική γλώσσα των αριθμών αποδόσεις για τον μέτοχο. 

Σήμερα θα αναφέρουμε τους νικητές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης του α’ εξαμήνου...

!Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση: Η παρουσία των δύο εταιριών διύλισης δεν είναι τυχαία, οι οποίες επέστρεψαν εμφατικά σε κερδοφορία.

Oπως και του ΟΛΠ, του ΟΠΑΠ και της CocaCola που είδαν ρυθμούς αύξησης κερδών πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς. Κοινό χαρακτηριστικό και των τεσσάρων: η διάθεση για γενναίες διανομές μερισμάτων ή επιστροφών κεφαλαίου.  


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

!ALPHA: Προσωπική υπόθεση του καθενός το να πάρει τα κέρδη του αγορασμένος αρκετά χαμηλότερα... Η καλύτερη τακτική σε περιπτώσεις αμφινταλάντευσης είναι το 50/50...   

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης