Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Από την στήλη των ΕΠΙΛΟΓΩΝ στο "Χ'

tags :
Από την στήλη των ΕΠΙΛΟΓΩΝ στο
ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ


!ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ: Τα περιθώρια διύλισης δικαιώνουν και με το παραπάνω όσους ''πατούσαν πάνω τους'' επιμένοντας για κερδοφορίες μαμμούθ... Και η συγκεκριμένη τους επαλήθευσε με το παραπάνω. 100 εκατ. ευρώ κέρδη στο β΄τρίμηνο ήταν αυτά!! Φυσικά δικαιώνονται οι οι θεσμικοί διαχειριστές που επιμελώς εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έκτιζαν θέσεις. 


!ΜΟΗ: Μερικοί μάλιστα είναι Ελληνες που κοιτάζουν εκάστοτε για special περιπτώσεις, τις εξετάζουν ενδολεχώς και μετά προχωρούν με προσεκτικά βήματα. Κάτι τέτοιο κάνουν αυτή την περίοδο με την μετοχή της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Kι αυτό γιατί συν τοις άλλοις ποντάρουν στη τιμή του αλουμινίου που την βλέπουν αρκετά πάνω μαζί με τις προοπτικές που προκύπτουν από την σταδιακή απελευθέρωση της Αγοράς Ενέργειας στη χώρα μας... 


!ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ: Εδώ υπάρχει πλέον εξαιρετικά μεγάλο παρελθόν συνέπειας. O όμιλος διανύει το 20ο[!!!] συνεχόμενο τρίμηνο οργανικής κερδοφορίας. Κατά τα λοιπά ισολογισμός για σεμινάριο λογιστικής... Ιδέτε ανάλυση - αναφορά στο πλαίσιο της σελ. 14.


!PAPERPACK: Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της περιόδου διαμορφώθηκαν σε 1,33 εκατ. έναντι 1,21 εκατ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Η Εταιρεία διατηρεί υψηλά ταμειακά διαθέσιμα τα οποία ανέρχονται σε 2,9 εκατ. παρά το γεγονός ότι στην τρέχουσα περίοδο μειώθηκε περαιτέρω κατά 319 χιλ. ο τραπεζικός δανεισμός της


!ΠΠΑΚ:Αύξησε τα αποθέματά της σε Α' ύλες κατά 352 χιλ., προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανές επιπτώσεις από το ασταθές οικονομικό περιβάλλον. Τα π.φ. διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1,04 εκατ. έναντι κερδών 0,86 εκατ. το 2014. Και τα μετά από φόρους σε 692 χιλ. ευρώ από 625 χιλ. του 2014. Αποτιμάται σε... 3,9 εκατ. ευρώ!!!

!ΣΩΛΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε την επιστροφή τους στα κέρδη... Τα EBITDA κατέγραψαν μεγάλη άνοδο στα 13,2 εκατ. ευρώ έναντι 0,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ενισχύθηκαν σημαντικά ανερχόμενα σε 6,5 εκατ. ευρώ (κέρδη ανά μετοχή 0,0526 ευρώ) από ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 4,1 εκατ. ευρώ (ζημιές ανά μετοχή 0,0328 ευρώ) το πρώτο εξάμηνο του 2014. Τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου ανήλθαν την 30/06/2015 σε 151,7 εκατ. ευρώ από 139 εκατ. πέρυσι. Αποτιμώνται σε 103 εκατ. ευρώ.

ΑΠΟ την στήλη των ΕΠΙΛΟΓΩΝ στο "ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ" της 27ης Αυγούστου 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης