Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Η [ΕΠ] Εξήγηση - Καρφί!

tags :
Η [ΕΠ] Εξήγηση - Καρφί!
Η [ΕΠ] ΕΞΗΓΗΣΗ - Καρφί!: Τους λόγους για τους οποίους η Γαλλία και ο Francois Hollande στήριξε την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις επιχειρεί να εξηγήσει η Deutsche Welle.

Η γερμανική DW, τονίζει ότι στις 14 Ιουλίου η Γαλλία γιορτάζει με κάθε τιμή την Πτώση της Βαστίλης. Είναι η εθνική εορτή, η ημέρα που ξέσπασε η Γαλλική Επανάσταση σηματοδοτώντας το τέλος του «ancien régime».


Η DW τονίζει ότι έγινε εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα η παρέμβαση του Γάλλου Προέδρου, κατά την οποία επέλεξε να μιλήσει για την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ευρώπη. 


Η [ΕΠ] ΕΞΗΓΗΣΗ - Καρφί! [Ι]: Με άλλα λόγια, γράφει η DW, παρέμβαση για την τελευταία, δραματική Σύνοδο Κορυφής του περασμένου Σαββατοκύριακου, υπογραμμίζοντας διακριτικά τον διαμεσολαβητικό ρόλο που έπαιξε η Γαλλία.


«Νικητής είναι η Ευρώπη», διεμήνυσε ο Hollande, σημειώνοντας ότι χωρίς την ύπαρξη της γαλλογερμανικής φιλίας δεν θα είχε υπάρξει καμία συμφωνία. 


Ωστόσο, η πολιτική συγκυρία των τελευταίων ημερών ευνοεί τα σχέδια του Hollande για σύναψη ευρύτερων συμμαχιών εν όψει της διεκδίκησης της προεδρίας το 2017.


Ο Hollande φαίνεται ότι κινητοποιήθηκε από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το 59% των Γάλλων ψηφοφόρων εκτιμά ότι η Γαλλία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα δεν πίεσε εξαρχής τη Γερμανία, τονίζει η DW.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης