Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Marfin Popular Bank: Διανομή μερίσματος 0,22 ευρώ ανά μετοχή με τη μορφή μετοχών

Marfin Popular Bank: Διανομή μερίσματος 0,22 ευρώ ανά μετοχή με τη μορφή μετοχών
Η Marfin Popular Bank ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, κατά τη συνεδρίαση της 25.11.2010, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τη διανομή ενδιάμεσου μερίσματος ύψους 0,22 ευρώ ανά μετοχή με τη μορφή μετοχών έκδοσης της Τράπεζας με τιμή έκδοσης 1,4472 ευρώ.
Ο ανώτατος αριθμός των μετοχών που δύνανται να προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω διανομής προμερίσματος υπό μορφή μετοχών είναι 129.595.765.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) στη συνεδρίασή του στις 25.11.2010 και το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) στις 1.12.2010 ενέκριναν την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση έως 129.595.765 νέων μετοχών της Τράπεζας.
Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος ορίσθηκε η 6.12.2010. Από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας στο ΧΑ και στο ΧΑΚ θα διαμορφωθεί βάσει των Κανονισμών των δύο Χρηματιστηρίων. Σημειώνεται ότι η ως άνω ημερομηνία αποκοπής προηγείται της ημερομηνίας λήξης της τρέχουσας σειράς παραγώγων με υποκείμενη αξία τις μετοχές της Τράπεζας.
Δικαιούχοι στην παραπάνω αύξηση θα είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. και του Κεντρικού Αποθετηρίου / Μητρώου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου της 8.12.2010 (record date).
Το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί με νεώτερη ανακοίνωση για τον τελικό αριθμό των μετοχών που θα προκύψουν από την ως άνω αύξηση (ήτοι τον αριθμό που θα προκύψει μετά την αποκοπή του οφειλόμενου ποσού Έκτακτης Εισφοράς υπέρ ’μυνας με βάση τα Ερωτηματολόγια που θα λάβει η Τράπεζα συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα από τους μετόχους έως τις 3 Δεκεμβρίου 2010).
Η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που θα προκύψουν από τη διανομή προμερίσματος υπό μορφή μετοχών στα δύο Χρηματιστήρια θα λάβει χώρα την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010. Από την ίδια ημερομηνία οι μετοχές θα έχουν πιστωθεί στις μερίδες και στους λογαριασμούς αξιών των δικαιούχων μετόχων στο Σύστημα ’υλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) και στο Κεντρικό Αποθετήριο / Μητρώο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης