Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Τρ. Κύπρου: Αναβάλλεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2012

tags :
Τρ. Κύπρου: Αναβάλλεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2012
Δεν είναι σε θέση να γνωστοποιήσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το έτος 2012 εντός της καθορισμένης από τον νόμο προθεσμίας η Τράπεζα Κύπρου, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της.
Ειδικότερα, η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι ενόψει του ότι, δεν έχουν οριστικοποιηθεί και κοινοποιηθεί στην Τράπεζα τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου που διενεργήθηκε κατ’ εντολή της Συντονιστικής Επιτροπής (Steering Committee) για την εκτίμηση των κεφαλαιακών της αναγκών, δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το έτος 2012 εντός της καθορισμένης από τον νόμο προθεσμίας.
Ενόψει των πιο πάνω, οποιαδήποτε ανακοίνωση προκαταρκτικών αποτελεσμάτων ενδέχεται να δημιουργήσει σύγχυση στο επενδυτικό κοινό, καθότι αυτή δεν θα περιλαμβάνει το σύνολο των πληροφοριών που είναι αναγκαίες για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης εκτίμησης για τα αποτελέσματα και τις προοπτικές του Συγκροτήματος, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.
Παράλληλα σημειώνεται ότι η Τράπεζα εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς για την ετοιμασία του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης το οποίο θα υποβληθεί στις Αρμόδιες Αρχές για έγκριση.
Επισημαίνεται ότι η Τράπεζα έχει εκφράσει επανειλημμένως τη διαφωνία της ως προς τις παραδοχές και τη μεθοδολογία του διαγνωστικού ελέγχου, στην Κεντρική Τράπεζα και στο Υπουργείο Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης