Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Marfin Popular Bank: Τι αποφάσισε η ΓΣ

Marfin Popular Bank: Τι αποφάσισε η ΓΣ
Αύξηση κεφαλαίου 488.63 εκατ, ευρώ, προμέρισμα ευρώ 0,22 και μετατρέψιμο ομολογιακό 660 εκατ ευρώ αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Marfin Popular Bank.
Αναλυτικά:
1.    Εγκρίθηκε ομόφωνα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με σκοπό την άντληση € 488,6 εκατομμυρίων με έκδοση νέων μετοχών υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία μία νέα μετοχή για κάθε δύο παλαιές με τιμή διάθεσης  €1.00 ανά μετοχή. Η προτεινόμενη τιμή έκδοσης  αντιστοιχεί σε έκπτωση (discount) της τάξεως του 30% στην τιμή κλεισίματος της Marfin Popular Bank  της 1ης  Νοεμβρίου 2010, ημερομηνία κατά την οποία ανακοινώθηκε η σχετική εισήγηση. Ο μέτοχος Dubai Financial Group δήλωσε ότι θα συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
2.    Εγκρίθηκε ομόφωνα η έκδοση μετατρέψιμων αξιόγραφων κεφαλαίου (Convertible Capital Securities) συνολικού ύψους μέχρι του ποσού  €660 εκατομμυρίων, με ελάχιστη τιμή μετατροπής  €1.80 ανά μετοχή.  Κατόπιν αιτήματος του Dubai Financial Group κι άλλων μετόχων της εταιρείας η έκδοση θα πραγματοποιηθεί με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων στην έκδοση των μετατρέψιμων αξιόγραφων κεφαλαίου.  
3.    Εγκρίθηκε επίσης η τροποποίηση του Καταστατικού,  ώστε να προβλέπεται η δυνατότητα του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας να αποφασίζει την καταβολή ενδιάμεσων μερισμάτων με τη διανομή μετοχών ή άλλων τίτλων κάθε μορφής. Μετά την ολοκλήρωση της τροποποίησης του Καταστατικού και ταυτόχρονα με την έγκριση των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μήνου 2010, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει τη διανομή ενδιάμεσου μερίσματος ύψους 0,22 Ευρώ ανά μετοχή με τη μορφή μετοχών έκδοσης της Τράπεζας με τιμή έκδοσης 1,4472 Ευρώ, η οποία είναι κατά 10% κατώτερη από το μέσο όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την περίοδο από 11 έως 15 Οκτωβρίου, 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης