Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Emporiki: Η πλέον κοινωνικά υπεύθυνη Τράπεζα στην Ελλάδα για το 2009

tags :
Emporiki: Η πλέον κοινωνικά υπεύθυνη Τράπεζα στην Ελλάδα για το 2009
Η Εμπορική Τράπεζα κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σύμφωνα με διεθνή έρευνα που βασίζεται στους δείκτες GRI και αφορά την παγκόσμια κατάταξη των 1.000 υπεύθυνων κοινωνικά εταιριών για λογαριασμό του δείκτη «Global 1000 Sustainable Development Leaders». Ταυτόχρονα, η Εμπορική Τράπεζα βρίσκεται στην 3η θέση ανάμεσα στις 10 ελληνικές εταιρίες που συμπεριελήφθησαν στις 1.000 κορυφαίες παγκοσμίως για το 2009.
Η έρευνα αφορά οργανισμούς που είναι εισηγμένοι σε μεγάλα χρηματιστήρια  με συνολική κεφαλαιοποίηση άνω του €1 δισ. και δημοσιεύουν απολογισμούς στους οποίους περιγράφουν τις επιδόσεις τους με βάση τους δείκτες GRI-G3. Οι εταιρίες που πληρούν τα κριτήρια κατατάσσονται με βάση τη συνολική Αξία Βιώσιμης Απόδοσης  (Sustainable Performance Value) δηλαδή το μέσο όρο της απόδοσής τους σε 4 τομείς: οικονομικό, περιβαλλοντικό, κοινωνικό και εταιρικής διακυβέρνησης.
Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από τη διεθνή εταιρία CDR Analytics, η οποία δημιουργεί δείκτες  μέτρησης επιδόσεων για λογαριασμό μεγάλων χρηματιστηρίων και χρηματοπιστωτικών οργανισμών σε συνεργασία με την εταιρία Just Means.
Η συγκεκριμένη διάκριση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων σχετικών διακρίσεων της Εμπορικής Τράπεζας στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με πλέον πρόσφατη την κατάκτηση της 1ης θέσης ανάμεσα στις Ελληνικές Τράπεζες στην αξιολόγηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Λογοδοσίας, σύμφωνα με τα κριτήρια του Accountability RatingΤΜ για το 2009.
Η στρατηγική που υλοποιεί η Εμπορική Τράπεζα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η συνέπεια με την οποία λειτουργεί οδήγησαν στη νέα σημαντική αυτή αναγνώριση, που την τοποθετεί ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου για την υπεύθυνη λειτουργία της. Έχοντας την ισχυρή υποστήριξη της μητρικής Credit Agricole S.A., η Εμπορική Τράπεζα δεσμεύεται να συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά και με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τη συμβολή της στην αειφόρο ανάπτυξη, ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης