Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Τράπεζα Κύπρου: Εισαγωγή μετοχών από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

tags :
Τράπεζα Κύπρου: Εισαγωγή μετοχών από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει, ότι από την Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 θα αρχίσει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 172.630.273 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας, ονομαστικής αξίας €1,00 εκάστης, που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση Δικαιωμάτων Προτίμησης.
Το Συμβούλιο Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την συνεδρίασή του στις 4 Νοεμβρίου 2010 ενέκριναν την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των πιο πάνω Νέων Μετοχών της Τράπεζας.
Βεβαιώνεται ότι οι Νέες Μετοχές θα είναι πιστωμένες κατά την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης στις μερίδες και στους λογαριασμούς αξιών των μετόχων στο Κεντρικό Μητρώο/Αποθετήριο του ΧΑΚ και στο Σύστημα 'Αυλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών Αθηνών.
Σημειώνεται ότι με την έναρξη της διαπραγμάτευσης των πιο πάνω μετοχών, ο συνολικός αριθμός εκδομένων μετοχών της Τράπεζας θα ανέρχεται σε 776.859.860.
Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου ιδρύθηκε το 1899 και είναι σήμερα ο ηγετικός χρηματοοικονομικός οργανισμός στην Κύπρο. Το Συγκρότημα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνει τραπεζικές υπηρεσίες, χρηματοδοτήσεις, φάκτοριγκ, χρηματοεπενδυτικές υπηρεσίες, διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων, και ασφάλειες γενικού κλάδου και ζωής.
Η Τράπεζα Κύπρου λειτουργεί μέσω 560 καταστημάτων, από τα οποία 200 λειτουργούν στη Ρωσία, 170 στην Ελλάδα, 143 στην Κύπρο, 20 στην Ουκρανία, 12 στη Ρουμανία, 10 στην Αυστραλία, 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 1 στα Channel Islands. Επιπλέον, η Τράπεζα λειτουργεί 8 καταστήματα αντιπροσωπείας στη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, τον Καναδά και τη Νότια Αφρική. Το Συγκρότημα εργοδοτεί 11.945 άτομα διεθνώς.
Στις 30 Ιουνίου 2010, το Σύνολο Περιουσιακών Στοιχείων του Συγκροτήματος ανερχόταν σε €43,20 δισ. και τα Ίδια Κεφάλαια του σε €2,37 δισ. Οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης