Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου με τη SAP

tags :
Συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου με τη SAP
Τη συνεργασία της με τον Όμιλο της Τράπεζας Κύπρου, ο οποίος επέλεξε να αναβαθμίσει τις λειτουργίες διαχείρισης των δεδομένων του, επενδύοντας στη λύση SAP BusinessObjects™  Data Integrator, ανακοίνωσε η SAP.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε τον Μάιο του 2010 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010.
Η τράπεζα Κύπρου, σημειώνεται στην ανακοίνωση, είναι ένας ηγετικός χρηματοοικονομικός οργανισμός, με δυναμική παρουσία σε Κύπρο, Ελλάδα και Ρωσία, αλλά και δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία. Το Συγκρότημα προσφέρει σήμερα ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, διαθέτει ένα δίκτυο 590 καταστημάτων, ενώ απασχολεί 11.999 άτομα διεθνώς. Η ανάγκη του Ομίλου για ενοποίηση των διαδικασιών του και άμεση αυτοματοποιημένη αξιοποίηση των δεδομένων, αποτέλεσε βασικό κριτήριο για την υλοποίηση της λύσης SAP BusinessObjects™  Data Integrator.
Ο Όμιλος της Τράπεζας Κύπρου, επέλεξε τη λύση της SAP, η οποία απλοποιεί τις διαδικασίες Εξαγωγής, Μετασχηματισμού και Φόρτωσης (ETL) δεδομένων. Η λύση περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για τη μετάβαση από τις  υπάρχουσες διαδικασίες διαχείρισης δεδομένων στις ενοποιημένες δυνατότητες της νέας λύσης SAP BusinessObjects™  Data Integrator . Επιπλέον, η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει την ενοποίηση με τη λύση SAP BusinessObjects™  που χρησιμοποιεί ήδη η Τράπεζα για αναφορές σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα για απρόσκοπτη ολοκλήρωση. Επιπλέον, το έξυπνο και απλό περιβάλλον χρήσης βοηθά τους προγραμματιστές της λύσης ETL του Ομίλου να εξοικειωθούν με τη λύση πολύ πιο γρήγορα.
Η λύση SAP BusinessObjects™  Data Integrator ανήκει στο χαρτοφυλάκιο λύσεων επιχειρησιακής ευφυΐας SAP BusinessObjects™, προσφέροντας σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Η λύση βελτιστοποιεί την εσωτερική λειτουργία, επιτρέποντας την έγκαιρη και άμεση ανάκτηση δεδομένων και έγκυρων επιχειρησιακών πληροφοριών. Έτσι, ενισχύει τη διαφάνεια, την αποδοτικότητα και κατ’ επέκταση την κερδοφορία. Με το λογισμικό της SAP, οι οργανισμοί έχουν ανά πάσα στιγμή στη διάθεση τους αξιόπιστα στοιχεία που υποστηρίζουν τις ανάγκες τους για πληροφόρηση και καλύτερη λήψη αποφάσεων.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της λύσης SAP BusinessObjects™ Data Integrator είναι:
• Ολοκληρωμένη λειτουργικότητα ενοποίησης δεδομένων: Πρόσβαση και ενοποίηση στοιχείων από διαφορετικές πηγές.
• Εξαγωγή, μετασχηματισμός και φόρτωση (ETL): Μετακίνηση και ενσωμάτωση αρχείων σε πραγματικό χρόνο, οποιαδήποτε στιγμή.
• Ευέλικτη και εύκολη διαχείριση: Εύκολη και γρήγορη διαχείριση αλλαγών
• Ενιαία λύση για ETL και Data Quality: Ταχεία ανάπτυξη σεναρίων ενοποίησης, ομογενοποίησης και καθαρισμού δεδομένων.
Με την εγκατάσταση της λύσης SAP BusinessObjects Data Integrator, η Τράπεζα Κύπρου θα επιτύχει τη σημαντική επιτάχυνση διαδικασιών όπως η αποθήκευση δεδομένων, αλλά και η επικοινωνία όλου του όγκου δεδομένων των βασικών τραπεζικών υπηρεσιών.
Με αφορμή την εγκατάσταση των λύσεων SAP, η κυρία Χρυστάλλα Παυλίδου, Manager Delivery Channels & MIS στην Υπηρεσία Πληροφορικής της Τράπεζας Κύπρου, δήλωσε: «Με την εφαρμογή της λύσης SAP Data Integrator, έχουμε μειώσει τον χρόνο υλοποίησης του έργου ενημέρωσης του Data Warehouse από το νέο Core Banking System σε πέραν του 50% επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα σημαντική βελτίωση στη διαφάνεια και διαχείριση αλλαγών.  Βασικό στοιχείο της λύσης SAP ήταν η ευκολία προσαρμογής των στελεχών της ομάδας με τη νέα πλατφόρμα αφού σε ελάχιστο χρόνο κατάφεραν να εξοικειωθούν με την τεχνολογία και να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της τράπεζας σε σχέση με Data Integration.».
Με τη σειρά του ο κ. Άλεξ Μουρατιάν, Country Sales Manager της SAP για την Κύπρο, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επέκταση της συνεργασίας μας με τον Όμιλο της Τράπεζας Κύπρου. Στο σύγχρονο τραπεζικό περιβάλλον προκύπτουν συνεχείς προκλήσεις στις οποίες οι οργανισμοί οφείλουν να ανταποκρίνονται άμεσα και στρατηγικά, ώστε να βελτιώνουν διαρκώς το επίπεδο των υπηρεσιών τους. Η Τράπεζα Κύπρου, ένας σημαντικός διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός, μας τιμά επιλέγοντας τις λύσεις της SAP για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική αξιοποίηση της επιχειρησιακής της πληροφόρησης. Μέχρι σήμερα η συνεργασία της SAP με τον Όμιλο της Τράπεζας Κύπρου είναι άψογη και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης