Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Παρουσίαση εκδόσεων από την Ελληνική Τράπεζα

Παρουσίαση εκδόσεων από την Ελληνική Τράπεζα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου της Κυπριακής Πρεσβείας, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, για την παρουσίαση: του βιβλίου Τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου στον 20ό αιώνα (δεύτερη έκδοση), από την ίδια τη συγγραφέα Σούλα Κυθραιώτου Ζαβού, εκπαιδευτικό/ πολιτικό επιστήμονα και
των Εικονογραφημένων εκδόσεων και του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή από τον χαράκτη και Διευθυντή του Μουσείου, Χαμπή.
Χορηγός των παραπάνω εκδόσεων και του μουσείου είναι ο Όμιλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της Κύπρου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Βασίλης Κόκκαλης, Αναπληρωτής Νομάρχης Αθηνών, ο κ. Χρήστος Φώλιας, πρώην Υπουργός, ο κ. Πάτροκλος Σταύρου, πρώην Υφυπουργός παρά τω Προέδρω της  Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, παραβρέθηκαν ο κ. Κώστας Λυμπουρής, Μορφωτικός Σύμβουλος Κυπριακής Πρεσβείας, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, φιλότεχνο κοινό και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, ο οποίος ανέφερε: «Το βιβλίο της Σούλας Ζαβού είναι μια σημαντική έκδοση που εμπλουτίζει τη βιβλιογραφία και τον επιστημονικό διάλογο γύρω από τους θεσμούς και λειτουργίες του πολιτικού συστήματος της Κύπρου. Πρόκειται για ερευνητική εργασία με αξιόλογα στοιχεία, μεθοδολογία και ανάλυση, που προσδίδουν εγκυρότητα στο βιβλίο και το καθιστούν χρήσιμο σε ερευνητές και κάθε ενδιαφερόμενο για την πολιτική ζωή της Κύπρου. Οι εικονογραφημένες εκδόσεις του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή αποτελούν κατάθεση ψυχής, ταλέντου και αφοσίωσης ενός προικισμένου δημιουργού που αγαπά τους ανθρώπους και τον τόπο του. Από τις σελίδες τους προβάλλουν οι λαϊκές παραδόσεις της Κύπρου, όπως τις διαμόρφωσαν οι άνθρωποί της, με τις εμπειρίες, αντιλήψεις, δοξασίες, βάσανα και προσδοκίες τους.»
Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, κ. Μάκης Κεραυνός, μέσα από την ομιλία του συνεχάρη και τους δύο «πνευματικούς δημιουργούς» για την προσφορά τους και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Τράπεζα, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, θα συνεχίσει να προσφέρει στήριξη στις αξιόλογες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στον πολιτισμό, την ιστορία και την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας.
Η συγγραφέας κ. Σούλα Κυθραιώτου Ζαβού πραγματοποίησε εισαγωγική ομιλία και αναφέρθηκε στο ιστορικό της συγγραφής του βιβλίου και της επανέκδοσής του, το οποίο αποτελεί σημαντική πηγή αναφοράς για πολιτικούς και ιστορικούς ερευνητές, αλλά και μια από τις ελάχιστες πηγές πληροφόρησης αναφορικά κυρίως με τις συνθήκες, τις αιτίες και τις ανάγκες που οδήγησαν στην κυοφορία και τη γέννηση των πολιτικών κομμάτων στην Κύπρο.
Ο χαράκτης κ. Χαμπής Τσαγγάρης παρουσίασε το Μουσείο Χαρακτικής και τις Εικονογραφημένες Εκδόσεις του, όπως «Η ανεράδα», «Καλικάντζαροι», «Το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς», «Χαμπής – 25 χρόνια χαρακτικής», «Ο Σπανός τζι οι σαράντα δράτζιοι» και «Οι καλικάντζαροι τζαι το παιξίμιν». Εικονογράφησε επίσης πολλά βιβλία κυπρίων συγγραφέων και τιμήθηκε με κρατικά βραβεία και διεθνείς διακρίσεις. Το Μουσείο Χαρακτικής αποτελεί μέρος μεγάλου κέντρου χαρακτικής, με μόνιμες εκθέσεις έργων του καλλιτέχνη, των μαθητών του και άλλων κυπρίων και ξένων χαρακτών.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει την Κοινωνία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και το Περιβάλλον και λειτουργεί ως αρωγός σε ενέργειες που προάγουν και αναβαθμίζουν το πολιτιστικό στοιχείο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης