Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Emporiki Bank: Εναρμόνιση με νομοθεσία για τις υπηρεσίες πληρωμών

tags :
Emporiki Bank: Εναρμόνιση με νομοθεσία για τις υπηρεσίες πληρωμών
Η Εμπορική Τράπεζα προχώρησε σε πλήρη εναρμόνιση των προϊόντων, υπηρεσιών και συστημάτων της με το νέο Νόμο (3862/2010), ο οποίος ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία την Οδηγία 2007/64/ΕΚ για τις υπηρεσίες πληρωμών (Payment Services Directive - PSD).
Ο νέος Νόμος προβλέπει συνολικά βελτίωση των όρων που διέπουν τις συναλλαγές πληρωμών των καταναλωτών μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της διαφάνειας των όρων αυτών.  
Η Εμπορική Τράπεζα, μέλος του ομίλου της Crédit Agricole, του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου της Γαλλίας, ολοκλήρωσε έγκαιρα όλες τις απαραίτητες προσαρμογές, εξασφαλίζοντας άμεσα τα οφέλη της νέας νομοθεσίας για τους πελάτες της.  
Ειδικότερα, τα οφέλη που προκύπτουν για τον καταναλωτή από τον συγκεκριμένο Νόμο είναι πολλαπλά και συνοψίζονται στα εξής:
- Παρέχονται στους πελάτες ακριβείς πληροφορίες αναφορικά με τέλη και χρεώσεις, που τυχόν επιβαρύνουν τις συναλλαγές τους
- Επιτυγχάνεται η παροχή ενός ελάχιστου επιπέδου υπηρεσιών, όπως η διασφάλιση ότι όλες οι πληρωμές πραγματοποιούνται μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό όριο
- Οι καταναλωτές είναι προστατευμένοι σε ολόκληρη την Ε.Ε. σε περιπτώσεις λανθασμένης ή χωρίς έγκριση συναλλαγής άμεσης χρέωσης.
- Βελτιώνεται για τον καταναλωτή η τοκοφορία των υπολοίπων που τηρεί σε λογαριασμούς πληρωμών μέσω της βελτίωσης της αξίας (valeur) των συναλλαγών στους λογαριασμούς αυτούς.  
Η Εμπορική Τράπεζα δεσμεύεται να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στους πελάτες της με διαφάνεια και αξιοπιστία, ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής για ασφάλεια.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης