Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Probank: Στις 300 καλύτερες τράπεζες του κόσμου

tags :
Probank: Στις 300 καλύτερες τράπεζες του κόσμου
Στο θεσμό που τείνει να γίνει παράδοση στον τομέα των παγκόσμιων διακρίσεων στο τραπεζικό τομέα του έγκριτου περιοδικού “The Banker” και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Τράπεζα PROBANK, συγκαταλέγεται στις 300 καλύτερες τράπεζες του κόσμου με κριτήριο την αναλογία Κεφαλαίων προς Ενεργητικό , καταλαμβάνοντας την 276η θέση από την 340η που είχε πέρυσι.
Η κατάταξή της στις 300 καλύτερες Τράπεζες του κόσμου αποτελεί επιστέγασμα της συνεχούς προσπάθειας που γίνεται για την παροχή των πλέον σύγχρονων, ποιοτικών και αξιόπιστων  τραπεζικών υπηρεσιών.  
Με κριτήριο το ύψος των Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Tier 1), η Τράπεζα Probank που μόλις πριν από 2 έτη  συγκατελέγη στις 1000 καλύτερες τράπεζες του κόσμου, κατέλαβε  για τα αποτελέσματα του έτους 2009 τη 758η θέση από την 850η  που ήταν πέρυσι, ενώ με βάση το ύψος του Ενεργητικού της κατέχει  τη 807η θέση. Όσον αφορά όμως το Δείκτη Αύξησης κερδοφορίας έχει θέση 293η, την Απόδοση Ιδίων Κεφαλαίων 427η και  την Απόδοση Ενεργητικού 445η.
Σε ελληνικό επίπεδο μεταξύ 11 τραπεζών με μόλις οκτώ έτη λειτουργίας από τη στιγμή που άνοιξε το πρώτο της κατάστημα, η Τράπεζα Probank έχει την ισχυρότερη κεφαλαιακή επάρκεια με δείκτη 13,26%, χωρίς να έχει κάνει καθόλου χρήση της κεφαλαιακής ενίσχυσης του Δημοσίου.
Σύμφωνα με το περιοδικό “The Banker”, μεταξύ των 11 ελληνικών τραπεζών είναι η δεύτερη καλύτερη τράπεζα ως προς τον δείκτη Κεφάλαια/Ενεργητικό, η  δεύτερη ως προς την Αύξηση Κερδοφορίας και την Απόδοση του Ενεργητικού και  η τρίτη ως προς τον δείκτη απόδοσης Ιδίων Κεφαλαίων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης