Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Πρόταση εξαγοράς ομολόγων ύψους 450 εκατ. ευρώ από την Cyprus Popular

Πρόταση εξαγοράς ομολόγων ύψους 450 εκατ. ευρώ από την Cyprus Popular
Τις προτάσεις ανταλλαγής και προσφοράς υφιστάμενων εξαγοράσιμων ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης με κυμαινόμενο επιτόκιο αξίας €450.000.000, που λήγουν το 2016, ανακοίνωσε η Λαΐκή Κυπριακή Τράπεζα.
Η Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ (πρώην Marfin Popular Bank Public Co Ltd) (ο Εκδότης) ανακοινώνει σήμερα τις προσκλήσεις της προς τους κατόχους (υπό την επιφύλαξη των περιορισμών προσφοράς που αναφέρονται κατωτέρω) των σε κυκλοφορία εξαγοράσιμων ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης με κυμαινόμενο επιτόκιο αξίας €450.000.000, που λήγουν το 2016 (ISIN XS0255675794) (τα Υφιστάμενα Ομόλογα) για:
(α) ανταλλαγή των Υφιστάμενων Ομολόγων με Ομόλογα σε Ευρώ Σταθερού Επιτοκίου υψηλής εξασφάλισης ληξιπρόθεσμα το 2016 (τα Νέα Ομόλογα) που θα εκδοθούν από τον Εκδότη (η Πρόταση Ανταλλαγής), ή
(β) προσφορά των Υφιστάμενων Ομολόγων για επαναγορά από τον Εκδότη έναντι μετρητών (η Πρόταση Προσφοράς και μαζί με την Πρόταση Ανταλλαγής, οι Προτάσεις).
Ο Εκδότης προβαίνει στις Προτάσεις στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης στρατηγικής του για τη διαχείριση κεφαλαίου. Συγκεκριμένα, ο Εκδότης αποσκοπεί να ενισχύσει το δείκτη των Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier 1). Ο Εκδότης δεν σκοπεύει προς το παρόν να ασκήσει τα δικαιώματα ανάκλησης για πληρωμή των Υφιστάμενων Ομολόγων.
Οι Προτάσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους όρους και υπό τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στο Πληροφοριακό Σημείωμα της 14 Μαΐου 2012 (το Πληροφοριακό Σημείωμα).
Κωδικός ISIN
Ανεξόφλητο Ονομαστικό Ποσό
Αναλογία Ανταλλαγής
Τιμή Προσφοράς
Ποσό υποκείμενο στις προτάσεις
XS0255675794/025567579
€413.281.000
72,5 τοις εκατό
55 τοις εκατό
Οποιοδήποτε και ολόκληρο
Νέα Ομόλογα
Τιμή Έκδοσης
Κουπόνι
Λήξη
Ομόλογα σε Ευρώ Σταθερού Επιτοκίου με προτεραιότητα ληξιπρόθεσμα το 2016
100,00 τοις εκατό
8,00 τοις εκατό κατ’ έτος πληρωτέο ετησίως ως δεδουλευμένο
1 Ιουνίου 2016
Αντίγραφα του Πληροφοριακού Σημειώματος διατίθενται από τους Συνδιαχειριστές των Προσφορών (Joint Dealer Managers) και από τον Εκπρόσωπο Ανταλλαγής και Προσφοράς (Exchange and Tender Agent) όπως αναφέρεται κατωτέρω. Λέξεις με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα που χρησιμοποιούνται στην παρούσα ανακοίνωση αλλά δεν ορίζονται σ’ αυτήν έχουν την έννοια που τους αποδίδεται στο Πληροφοριακό Σημείωμα.
Δελτίο Τύπου
Σελίδα 2/7
Η Πρόταση Ανταλλαγής
Τίμημα Ανταλλαγής
Κάθε Κάτοχος Ομολόγων, του οποίου τα Υφιστάμενα Ομόλογα έχουν γίνει αποδεκτά προς ανταλλαγή σύμφωνα με την Πρόταση Ανταλλαγής, θα λάβει, κατά την Ημερομηνία Διακανονισμού, συνολικό ονομαστικό ποσό Νέων Ομολόγων (στρογγυλοποιημένο προς τα κάτω στο πλησιέστερο πολλαπλάσιο του ποσού των €1.000) ίσο προς το γινόμενο του (i) συνολικού ονομαστικού ποσού Υφιστάμενων Ομολόγων που έχουν γίνει αποδεκτά προς ανταλλαγή από τον εν λόγω Κάτοχο Ομολόγων και (ii) της Αναλογίας Ανταλλαγής.
Σε περίπτωση τέτοιας στρογγυλοποίησης, οι Κάτοχοι Ομολόγων θα δικαιούνται να λάβουν κατά την Ημερομηνία Διακανονισμού, αντί του μερικού ονομαστικού ποσού των Νέων Ομολόγων όπως έχει στρογγυλοποιηθεί, Στρογγυλοποιημένο Ποσό Μετρητών.
Νέα Ομόλογα
Τα Νέα Ομόλογα θα είναι σε Ευρώ Σταθερού Επιτοκίου και υψηλής εξασφάλισης ληξιπρόθεσμα το 2016 και θα εκδοθούν σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Ομολόγων 3.000.000.000 Ευρώ του Εκδότη. Το πληρωτέο επιτόκιο επί των Νέων Ομολόγων θα είναι 8,00 τοις εκατό κατ’ έτος και η τιμή έκδοσης θα είναι 100,00 τοις εκατό. Η ελάχιστη ονομαστική αξία των Νέων Ομολόγων θα είναι €100.000.
Η Πρόταση Προσφοράς
Το πληρωτέο ποσό μετρητών, κατά την Ημερομηνία Διακανονισμού, από τον Εκδότη σε κάθε Κάτοχο Ομολόγων του οποίου τα Υφιστάμενα Ομόλογα γίνονται αποδεκτά για επαναγορά σύμφωνα με την Πρόταση Προσφοράς θα ισούται με το 55 τοις εκατό του ονομαστικού ποσού των Υφιστάμενων Ομολόγων («Τιμή Προσφοράς»).
Δεδουλευμένοι Τόκοι
Ο Εκδότης θα πληρώσει επίσης σε κάθε Κάτοχο Ομολόγων του οποίου τα Υφιστάμενα Ομόλογα (i) γίνονται αποδεκτά προς ανταλλαγή σύμφωνα με την Πρόταση Ανταλλαγής ή (ii) γίνονται αποδεκτά προς επαναγορά σύμφωνα με την Πρόταση Προσφοράς, Δεδουλευμένους Τόκους κατά την ημερομηνία Διακανονισμού.
Συμμετοχή στις Προτάσεις
Προκειμένου να:
(α) συμμετάσχουν και να δικαιούνται να λάβουν Νέα Ομόλογα σύμφωνα με την Πρόταση Ανταλλαγής, οι Κάτοχοι Ομολόγων θα πρέπει εγκύρως να προσφέρουν τα Υφιστάμενα Ομόλογα για ανταλλαγή, υποβάλλοντας ή φροντίζοντας να υποβληθεί για λογαριασμό τους έγκυρη Εντολή Ανταλλαγής την οποία θα πρέπει να λάβει ο Εκπρόσωπος Ανταλλαγής και Προσφοράς έως την Προθεσμία Λήξης, ή
(β) συμμετάσχουν και να δικαιούνται να λάβουν την Τιμή Προσφοράς σύμφωνα με την Πρόταση Προσφοράς, οι Κάτοχοι Ομολόγων θα πρέπει εγκύρως να προσφέρουν τα Υφιστάμενα Ομόλογα για επαναγορά, υποβάλλοντας ή φροντίζοντας να υποβληθεί για λογαριασμό τους έγκυρη Εντολή Προσφοράς την οποία θα πρέπει να λάβει ο Εκπρόσωπος Ανταλλαγής και Προσφοράς έως την Προθεσμία Λήξης.
Εντολές Ανταλλαγής και Εντολές Προσφοράς θα πρέπει να υποβληθούν για ελάχιστο ονομαστικό ποσό των Υφιστάμενων Ομολόγων €50.000, που είναι η ελάχιστη ονομαστική αξία των Υφιστάμενων Ομολόγων, και εν συνεχεία δύνανται να υποβάλλονται για ακέραια πολλαπλάσια του ποσού των €1.000.
Εντολές Προσφοράς και Εντολές Ανταλλαγής οι οποίες αφορούν ονομαστικό ποσό Υφιστάμενων Ομολόγων που υπολείπεται των €50.000 θα απορρίπτονται.
Επιπρόσθετα, για να συμμετάσχουν στην Πρόταση Ανταλλαγής, οι Κάτοχοι Ομολόγων θα πρέπει εγκύρως να προσφέρουν για ανταλλαγή επαρκή Υφιστάμενα Ομόλογα (το Ελάχιστο Ποσό Πρότασης Ανταλλαγής) ούτως ώστε να δικαιούνται να λάβουν, σύμφωνα με τους όρους της Πρότασης Ανταλλαγής, ονομαστικό ποσό Νέων Ομολόγων τουλάχιστον της ελάχιστης ονομαστικής αξίας των Νέων Ομολόγων ύψους €100.000. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε Κάτοχος Ομολόγων προσφέρει Υφιστάμενα Ομόλογα για ανταλλαγή σε ποσό που υπολείπεται του Ελάχιστου Ποσού Πρότασης Ανταλλαγής αλλά είναι μεγαλύτερο των €50.000, δε θα δικαιούται να συμμετάσχει στην Πρόταση Ανταλλαγής και αντ’ αυτού θα θεωρείται ότι έχει προσφέρει τα εν λόγω Υφιστάμενα Ομόλογα για επαναγορά σύμφωνα με την Πρόταση Προσφοράς. Εντολές Ανταλλαγής που αφορούν σε ονομαστικό ποσό των Υφιστάμενων Ομολόγων που υπολείπεται των €50.000 θα απορρίπτονται.
Με την επιφύλαξη της προηγούμενης παραγράφου, η Πρόταση Ανταλλαγής και η Πρόταση Προσφοράς είναι εναλλακτικές επιλογές για τους Κάτοχους Ομολόγων, και οι Κάτοχοι Ομολόγων που έχουν υποβάλει Εντολή Ανταλλαγής ή Εντολή Προσφοράς δε μπορούν να υποβάλουν και Εντολή Προσφοράς ή Εντολή Ανταλλαγής, ανάλογα με την περίπτωση, όσον αφορά τα ίδια Υφιστάμενα Ομόλογα, χωρίς προηγουμένως να ανακαλέσουν εγκύρως την αρχική τους εντολή.
Οι Εντολές Ανταλλαγής και οι Εντολές Προσφοράς θα είναι ανέκκλητες από τη στιγμή της υποβολής τους, εκτός περιορισμένων περιπτώσεων που περιγράφονται στο Πληροφοριακό Σημείωμα.
Δελτίο Τύπου
Σελίδα 3/7
Ενδεικτικό Χρονοδιάγραμμα Γεγονότων
Γεγονός
Έναρξη Προτάσεων
Ανακοίνωση των Προτάσεων. Πληροφοριακό Σημείωμα διαθέσιμο από τους Συνδιαχειριστές των Προσφορών και τον Εκπρόσωπο Ανταλλαγής και Προσφοράς.
Προθεσμία Λήξης
Προθεσμία για τη λήψη έγκυρης Εντολής Ανταλλαγής ή έγκυρης Εντολής Προσφοράς από τον Εκπρόσωπο Ανταλλαγής και Προσφοράς προκειμένου οι Κάτοχοι Ομολόγων να μπορούν να συμμετάσχουν στις Προτάσεις.
Ανακοίνωση των Αποτελεσμάτων των Προτάσεων
Ανακοίνωση περί του εάν ο Εκδότης θα αποδεκθεί τις έγκυρες προσφορές των Υφιστάμενων Ομολόγων για ανταλλαγή και προσφορές των Υφιστάμενων Ομολόγων για επαναγορά σύμφωνα με τις Προτάσεις. Σε περίπτωση που οι προσφορές γίνουν αποδεκτές, ο Εκδότης θα ανακοινώσει επίσης (i) το τελικό συνολικό ονομαστικό ποσό των Υφιστάμενων Ομολόγων που έγινε αποδεκτό για ανταλλαγή ή επαναγορά, ανάλογα με την περίπτωση και (ii) το τελικό συνολικό ονομαστικό ποσό των Νέων Ομολόγων που πρόκειται να εκδοθούν.
Ημερομηνία Διακανονισμού
Αναμενόμενη ημερομηνία Διακανονισμού για τις Προτάσεις.
Χρόνος και Ημερομηνία
14 Μαΐου 2012
5.00 μ.μ. (Ω.Κ.Ε.) 28 Μαΐου 2012
Η πιο σύντομη πρακτικά ημερομηνία μετά την Προθεσμία Λήξης
1 Ιουνίου 2012
Ο Εκδότης δύναται, κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια, να παρατείνει, ανανεώνει, τροποποιεί, ανακαλεί οποιαδήποτε προϋπόθεση ή να τερματίζει οποιαδήποτε Πρόταση οποτεδήποτε (με την επιφύλαξη του εφαρμοστέου δικαίου και όπως προβλέπεται στο Πληροφοριακό Σημείωμα) και οι ανωτέρω ώρες και ημερομηνίες τελούν υπό την επιφύλαξη του δικαιώματος του Εκδότη να παρατείνει, ανανεώνει, τροποποιεί και/ή τερματίζει οποιαδήποτε Πρόταση.
Οι Κάτοχοι Ομολόγων καλούνται να επιβεβαιώσουν με οποιαδήποτε τράπεζα, χρηματιστηριακή εταιρεία ή άλλο διαμεσολαβητή μέσω των οποίων κατέχουν Υφιστάμενα Ομόλογα πότε οι ως άνω διαμεσολαβητές θα πρέπει να λάβουν εντολές από τον Κάτοχο Ομολόγων προκειμένου αυτός να μπορέσει να συμμετάσχει ή (στις περιπτώσεις που επιτρέπεται η ανάκληση) να ανακαλέσει την εντολή για συμμετοχή στις Προτάσεις εντός των προθεσμιών που προσδιορίζονται ανωτέρω και στο Πληροφοριακό Σημείωμα.
Οι προθεσμίες που τίθενται από οποιονδήποτε τέτοιο διαμεσολαβητή ή Σύστημα Εκκαθάρισης για την υποβολή και ανάκληση Εντολών Ανταλλαγής και Εντολών Προσφοράς θα είναι συντομότερες από τις σχετικές προθεσμίες που προσδιορίζονται ανωτέρω και στο Πληροφοριακό Σημείωμα.
Εκτός εάν άλλως δηλώνεται, ανακοινώσεις αναφορικά με τις Προτάσεις θα λαμβάνουν χώρα δια της δημοσίευσης των εν λόγω ανακοινώσεων μέσω της ιστοσελίδας του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου (www.bourse.lu) και μπορούν επίσης (α) να ανευρεθούν στο σχετική οθόνη «Reuters International Insider Screen», (β) να λάβουν χώρα δια της αποστολής γνωστοποιήσεων στα Συστήματα Εκκαθάρισης προς διαβίβαση στους Άμεσους Συμμετέχοντες και (γ) δια της έκδοσης δελτίου τύπου σε Υπηρεσία Ειδήσεων (Notifying News Service). Αντίγραφα όλων των ως άνω ανακοινώσεων, δελτίων τύπου και γνωστοποιήσεων μπορούν επίσης να ληφθούν από τον Εκπρόσωπο Ανταλλαγής και Προσφοράς, του οποίου τα στοιχεία επικοινωνίας βρίσκονται κατωτέρω. Ενδέχεται να υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στις περιπτώσεις που οι γνωστοποιήσεις αποστέλλονται στα Συστήματα Εκκαθάρισης και οι Κάτοχοι Ομολόγων παρακαλούνται να επικοινωνούν με το Εκπρόσωπο Ανταλλαγής και Προσφοράς για τις σχετικές ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια των Προτάσεων. Επιπρόσθετα, οι Κάτοχοι Ομολόγων μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με τους Συνδιαχειριστές των Προσφορών, κάνοντας χρήση των κατωτέρων στοιχείων επικοινωνίας.
Οι Κάτοχοι Ομολόγων καλούνται να διαβάζουν προσεκτικά το Πληροφοριακό Σημείωμα για πλήρεις λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες συμμετοχής στις Προτάσεις.
Η Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και η J.P. Morgan Securities Ltd ενεργούν ως Συνδιαχειριστές των Προσφορών και η Citibank, N.A., London Branch ως Εκπρόσωπος Ανταλλαγής και Προσφοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης