Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

HSBC: Αργυρό μετάλλιο στην «Τραπεζική Αειφορία»

tags :
HSBC: Αργυρό μετάλλιο στην «Τραπεζική Αειφορία»
Tη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Αειφόρος Τράπεζα της Χρονιάς» (Sustainable Bank of the Year), κατέκτησε η HSBC στα πλαίσια ετήσιας βράβευσης για την «Τραπεζική Αειφορία» των Financial Times. Η βράβευση αποτελεί αναγνώριση της ηγετικής θέσης που κατέχει η τράπεζα στην επίτευξη των κοινωνικών, περιβαλλοντικών και επιχειρηματικών της στόχων.

Συγκεκριμένα για τα βραβεία 2010 κατατέθηκαν 156 υποψηφιότητες από 110 οργανισμούς σε 44 χώρες. Η υποψηφιότητα της HSBC βασίστηκε σε στοιχεία και δραστηριότητες ολόκληρου του Ομίλου. Η βράβευση είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών των υπαλλήλων της τράπεζας σε παγκόσμιο επίπεδο, επιβεβαιώνοντας ότι η αειφόρος ανάπτυξη είναι άμεσα συνειφασμένη με την επιχειρηματική της δραστηριότητα.                                                                   Ο κ. John Laidlow, Senior Manager, Group Corporate Sustainability HSBC, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο για λογαριασμό της HSBC, δήλωσε «είμαστε ενθουσιασμένοι για τη βράβευση» και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ τους συναδέλφους, τους πελάτες και τους συνεργάτες που συνέβαλλαν και φέτος στην επίτευξη των στόχων μας για αειφόρο ανάπτυξη».
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου και παρατέθηκε εορταστικό δείπνο στο Λονδίνο,  στο οποίο  παρευρέθησαν 250 ανώτατα τραπεζικά στελέχη αλλά και υπεύθυνοι χάραξης περιβαλλοντικής πολιτικής σε θέματα Αειφόρου Ανάπτυξης.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης